Treceți la conținutul principal

Dosar penal pentru nouă şoferi prinşi băuţi la volan

Acţiune amplă a poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, la sfârşitul săptămânii trecute. Timp de trei zile, rutieriştii olteni au oprit şi amendat în trafic peste 330 de şoferi care au încălcat regulile de circulaţie, iar nouă dintre ei au fost prinşi băuţi la volan şi s-au ales cu dosar penal. 

Oamenii legii au fost în misiune pe drumurile publice care tranzitează judeţul în cadrul acţiunii desfăşurată la nivel naţional de Poliţia Română, prin Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Scopul acesteia a fost de reducere a riscului rutier, dar şi de prevenire şi combatere a conducerii autovehiculelor de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe psihotrope, însă poliţiştii din Olt au ţinut să-i monitorizeze şi pe conducătorii auto care apasă prea tare pedala de acceleraţie. Zeci de poliţişti au fost prezenţi în trafic, în perioada 9 – 11 martie 2017, cu 13 echipaje de poliţie, dar şi cu alte 11 autospeciale dotate cu aparate radar, numărul total al autovehiculelor oprite în trafic fiind de aproximativ 600. Poliţiştii rutieri au dat nu mai puţin de 337 de sancţiuni contravenţionale, 140 dintre şoferi fiind amendanţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză atât în localitate, cât şi în afara acestora. Totodată, oamenii legii au reţinuit şi 31 permise auto, dintre care 16 au fost pentru consum de alcool. Alţi conducători auto au rămas fără permis pentru viteză. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat şi 11 infracţiuni la regimul circulaţiei, nouă dintre ele fiind pentru consum de alcool. Şoferii au fost depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat şi s-au ales cu dosar penal. Prinşi băuţi la volan, aceştia riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani. Săptămâna aceasta, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt vor continua să fie prezenţi în trafic în cadrul unei noi acţiuni de amploare, desfăşurată la nivel european, în vizorul lor fiind conducătorii auto care nu poartă centura de siguranţă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…