Treceți la conținutul principal

Doi eliminaţi şi aproximativ 800 de absenţi la simularea examenelor de sfârşit de an

Doi liceeni din judeţul Olt, unul de clasa a XI-a şi altul de clasa a XII-a, au fost eliminaţi de la prima probă a simulării examenului naţional de Bacalaureat. Elevii au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română şi au fost prinşi de profesorii supraveghetori în timp ce încercau să copieze. 

Unul dintre liceeni este de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din oraşul Scorniceşti, iar celălalt este elev la Liceul „Ştefan Diaconescu” din Potcoava. Pe lângă cei doi elevi eliminaţi de la prima probă a simulării BAC-ului, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, alţi 789 dintr-un total de 8.221 au absentat de la examen, respectiv 253 liceeni de clasa a XI-a din 4.307 şi 536 de clasa a XII-a din 3.914. De asemenea, nici 314 elevi de clasa a VIII-a dintr-un total de 3.526 nu s-au prezentat pentru a susţine simularea primei probă, cea de scrisă de limba şi literatura română, a Evaluării Naţionale. Reprezentanţii ISJ Olt au menţionat că până marţi, în jurul orei 16:00, încă nu era finalizată activitatea de încărcare a datelor referitoare la prezența elevilor. Simulările Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a continuă joi, 16 martie, cu proba scrisă de matematică, în timp ce liceenii de la clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea probei scrise obligatorii a profilului din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Emoţiile pentru elevii de la clasa a XII-a vor continua şi vineri, 17 martie, când aceştia vor susţine proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Elevii vor afla rezultatele obţinute la simulările examenelor de sfârşit de an în data de 31 martie 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…