Treceți la conținutul principal

„DA” pentru căluşarii de la „Poarta Olteniei” prezenţi la „Românii au talent”

Nu este an în care pe micile ecrane, în cadrul emisiunii „Românii au talent”, să nu îşi facă simţită prezenţa căluşarii din judeţul Olt. În seara zilei de vineri, în cadrul celei de-a treia ediţii a sezonului şapte al acestui show televizat pe scenă au urcat căluşarii de la Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei” al GAL Vedea-Găvanu-Burdea, cu sediul în comuna Ghimpeţeni. 

25 de membri ai ansamblului au făcut un adevărat spectacol pe scena de la „Românii au talent”, la finalul momentului aceştia fiind îndelung aplaudaţi nu doar de Andra, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu şi Florin Călinescu, ci şi de spectatorii care au fost prezenţi la preselecţiile care au avut loc la Craiova pentru această emisiune. „Prezenţa noastră la această emisiune, vine în urma unei preselecţii pe care am luat-o la Craiova în vara anului trecut, iar pe scenă am prezentat un moment de două minute şi jumătate de căluş autentic oltenesc, din zona Văii Iminogului. Pe scenă au fost căluşari de la Vâlcele, Izvoarele şi Şerbăneşti. Au fost reprezentanţii a patru generaţii ca vătafi de căluş, respectiv Cosmin Badea de 8 ani, Ionuţ Vişan de 19 ani, Marian Stănescu de 54 ani şi Nichita Dragomira de 69 ani”, a spus Nichita Dragomira, consultant artistic şi dansator al Ansamblului „Poarta Olteniei”. Momentul căluşarilor din Olt a primit patru de „DA” din partea juraţilor şi au trecut în următoarea etapă a emisiunii de la Pro TV. „Cei 25 de membri ai ansamblului Poarta Olteniei au făcut scena să vibreze când au dansat căluşarii. Concurenţii au fost plini de energie şi culoare şi au adus foarte multă voie bună. Juraţii s-au bucurat de momentul prezentat şi i-au răsplătit cu aplauze. «Ce street dance, ce breakdance, ăsta e dans adevărat, aici se vede calitatea dansatorului! Bravo!», le-a spus Mihaela. Concurenţii au primit din partea juriului 4 «DA»”, se precizează pe site-ul protv.ro. „Poarta Olteniei” al GAL Ghimpeţeni, al cărui preşedinte este Gheorghe Ciobanu, iar instructor coregraf Marian Stănescu, este un ansamblu folcloric nou înfiinţat în judeţul Olt care a obţinut, până în prezent, numeroase premii, printre cele mai importante fiind şi trofeul Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” de la Slatina, obţinut în urmă cu doi ani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…