Treceți la conținutul principal

Copiii din Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, câştigătorii trofeelor Concursului „Se caută un actor!”

Cercul de „Teatru” al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, coordonat de profesoara Mădălina Balica, a organizat, în week-end, a V-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Teatru pentru Copii „Se caută un actor!”, concurs adresat elevilor din învăţământul primar. În urma scenetelor jucate şi monologurilor spuse de micii actori, trofeele au revenit unor copii din Râmnicu Vâlcea şi Piteşti. 

Numărul mare de participanţi a făcut ca anul acesta concursul s-a se desfăşoare în două locaţii: Centrul Cultural „Eugen Ionescu” – secţiunea de scenetă şi amfiteatrul de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” – secţiunea monolog. Pe scena teatrului slătinean s-au reunit trupe de teatru din judeţele Olt, Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi, reprezentând în total nu mai puţin de 170 de copii talentaţi şi iubitori de artă dramatică. „La secţiunea scenetă au concurat pentru trofeul concursului 26 de trupe de teatru, 14 dintre acestea reprezentând judeţul Olt, restul fiind mesagerele celorlalte judeţe participante. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de prezenţa, în calitate de spectatori, a peste 300 de elevi şi aproximativ 30 de cadre didactice. Ediţia de anul acesta a fost una maraton. Timp de cinci ore s-au jucat piese de teatru înscrise în concurs, iar la secţiunea monolog, elevii au fost prezenţi pe scenă timp de trei ore”, au precizat organizatorii Concursului „Se caută un actor!”. În urma jurizării, trofeul concursului la secţiunea scenetă a revenit Şcolii Populare de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea, coordonator Doina Migleczi, iar la secţiunea monolog marele premiu a fost revendicat de Daria Maria Mirea – Casa de Cultură a Studenţilor Piteşti, coordonator Robert Chelmuş. Juriul a mai acordat alte 12 premii: premiul special al juriului – Cătălina Opriş de la Şcoala Gimnazială Izbiceni; scenografie – Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal; originalitate – Palatul Copiilor Râmnicul Vâlcea; interpretare feminină (scenetă): Daria Maria Mirea – Centrul Cultural Piteşti; Elena Nica – Palatul Copiilor Slatina, Alexia Radu – Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina; interpretare masculină (scenetă): Cosmin Cârdan Popescu – Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea; Valentin Nubin – Şcoala Gimnazială Comani, Drăgăneşti Olt, Antoni Ungureanu – Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina; cea mai bună actriţă (monolog): Vasile Ania Simoiu – Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea; cel mai bun actor (monolog): Cristian Laurenţiu Nicolae – Şcoala Gimnazială Braneţ, Bârza; premiu pentru originalitate (monolog): Iustina Maria Florea – Şcoala Gimnazială Optaşi Măgura.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…