Treceți la conținutul principal

Condamnare pentru bruta din Perieţi care şi-a violat fetiţa

Boaţă Vasile, bărbatul din Perieţi care şi-a bătut şi violat în mod repetat fetiţa, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Slatina la închisoare cu executare şi plata unor daune morale. Bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a beneficiat astfel de o pedeapsă mai mică. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

“(…) Condamnă inculpatul Boaţă Vasile la pedeapsa de 6 ani închisoare, pedeapsă principală în regim de detenţie, şi la 3 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a, b şi e din C.p. după executarea pedepsei principale. (…) În temeiul art.399 alin.1 C.p.p. menţine starea de arest a inculpatului. (...) Deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 03.12.2016 la zi. În baza art. 7 al. 1 rap. la art. 4 al. 1 lit. b din Lg. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat prin metode non –invazive la eliberarea din penitenciar în vederea introducerii în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare”, se precizează în sentinţă. Instanţa a admis totodată acţiunea civilă şi l-a obligat pe inculpat să plătească victimei suma de 50.000 de lei cu titlu de daune morale, acesta fiind de asemenea obligat la plata a 1.600 de lei cheltuieli judiciare statului. Sentinţa nu este definitivă. Boaţă Vasile a fost arestat preventiv în luna decembrie a anului trecut, după ce copila de numai 11 ani şi-a făcut curaj şi a povestit mamei atrocităţile la care era supusă de cel căruia îi spunea tată, iar femeia a mers la poliţie. Micuţa le-a povestit anchetatorilor tot chinul prin care a trecut timp de un an de zile. Calvarul ei începuse din decembrie 2015, într-o seară când tatăl a venit beat acasă, a bătut-o cu sălbăticie şi a agresat-o sexual. Fără să ţină cont de plânsetele şi groaza copilei, bărbatul a lovit-o, i-a pus mâna la gură să nu ţipe, a violat-o şi apoi a ameninţat-o că o va arde de vie dacă va povesti cuiva ce a păţit. Îngrozită, fetiţa a tăcut, iar calvarul a continuat. Bestia căreia îi spunea tată a violat-o în repetate rânduri, lovind-o şi batjocorind-o fără milă în lunile ce au urmat. În decembrie 2016, în timp ce mama sa dormea în alt pat împreună cu fratele ei mai mic, copila a fost din nou abuzată de tatăl care venise beat acasă. Profitând de un moment de neatenţie a bărbatului ameţit de alcool, şi-a făcut curaj, s-a strecurat din pat şi şi-a trezit mama din somn, povestindu-i tot chinul prin care trecea. Oripilată, femeia a aprins lumina şi şi-a descoperit soţul dezbrăcat. S-au luat la ceartă, bărbatul a devenit violent şi le-a gonit de acasă. A doua zi, femeia a mers la poliţie şi a făcut plângere, povestindu-le poliţiştilor tot ce îi spusese copila, dar şi faptul că l-a surprins dezbrăcat în patul micuţei. La audieri bărbatul şi-a recunoscut fapta, susţinând însă cu cinism că o bătea pe micuţă nu pentru a o forţa să întreţină raporturi sexuale sau pentru a o determina să nu povestească ce i se întâmplă, ci pentru că era obraznică sau nu îşi făcea temele.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…