Treceți la conținutul principal

Concursul „Se caută un... actor!”, la a V-a ediţie

Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, prin Cercul de „Teatru”, coordonat de profesoara Mădălina Balica, organizează sâmbătă cea de-a V-a ediţie a Concursului Regional de Teatru pentru Copii „Se caută un... actor!”. 

Festivitatea de deschidere a evenimentului are loc, cu începere de la ora 09:00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina. Concursul are două secţiuni: scenetă, care se va desfăşura la Centrul Cultural Slatina, în intervalul orar 09:00 – 14:30, şi monolog, care va fi găzduită de amfiteatrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu”, între orele 10:00 – 13:30. Câştigătorii premiilor vor fi anunţaţi cu începere de la ora 15:30, în cadrul unei festivităţi ce va avea loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. „Scopul concursului este cultivarea spiritului competitiv, creativitatea şi simţul artistic în rândul elevilor din instituţiile de învăţământ din judeţul Olt şi din judeţele apropiate, urmărind în acelaşi timp creşterea interesului pentru lectură, precum şi înţelegerea avantajelor care rezultă din aceasta. Concursul se adresează elevilor din clasele I-IV de la instituţiile de învăţământ care doresc să-şi pună în valoare talentul artistic şi creativitatea prin intermediul artei dramatice”, a precizat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina. La evenimentul cultural au confirmat participarea trupe de teatru şi interpreţi individuali din patru judeţe, respectiv Olt, Vâlcea, Argeş, Mehedinţi. În concurs la secţiunea scenetă vor evolua 26 de trupe de teatru, iar la monolog sunt înscrişi 30 de elevi. Judeţul Olt va fi reprezentat de nu mai puţin de 14 trupe, Vâlcea de trupele „Talentele palatului vâlcean”, „Duo” – Palatul Copiilor, „Leira” – Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea, Argeş de trupele „Robertto One” – Casa de Cultură a Studenţilor, „Robertto” – Centrul Cultural Piteşti, iar Mehedinţi de trupele „Micii actori corlăţeni” – Şcoala Profesională Corlăţel, „Fluturaşii” – Şcoala Primară Broşteni şi „Albinuţele” – Grădiniţa cu Program Normal Broşteni. În total, la Slatina vor fi prezenţi 170 de copii talentaţi şi iubitori de artă dramatică. Anul trecut, marele premiu al Concursului „Se caută un... actor!” a fost câştigat de trupa „Robertto” a Centrului Cultural Piteşti, coordonată de Robert Chelmuş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…