Treceți la conținutul principal

Concursul „Se caută un... actor!”, la a V-a ediţie

Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, prin Cercul de „Teatru”, coordonat de profesoara Mădălina Balica, organizează sâmbătă cea de-a V-a ediţie a Concursului Regional de Teatru pentru Copii „Se caută un... actor!”. 

Festivitatea de deschidere a evenimentului are loc, cu începere de la ora 09:00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina. Concursul are două secţiuni: scenetă, care se va desfăşura la Centrul Cultural Slatina, în intervalul orar 09:00 – 14:30, şi monolog, care va fi găzduită de amfiteatrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu”, între orele 10:00 – 13:30. Câştigătorii premiilor vor fi anunţaţi cu începere de la ora 15:30, în cadrul unei festivităţi ce va avea loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. „Scopul concursului este cultivarea spiritului competitiv, creativitatea şi simţul artistic în rândul elevilor din instituţiile de învăţământ din judeţul Olt şi din judeţele apropiate, urmărind în acelaşi timp creşterea interesului pentru lectură, precum şi înţelegerea avantajelor care rezultă din aceasta. Concursul se adresează elevilor din clasele I-IV de la instituţiile de învăţământ care doresc să-şi pună în valoare talentul artistic şi creativitatea prin intermediul artei dramatice”, a precizat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina. La evenimentul cultural au confirmat participarea trupe de teatru şi interpreţi individuali din patru judeţe, respectiv Olt, Vâlcea, Argeş, Mehedinţi. În concurs la secţiunea scenetă vor evolua 26 de trupe de teatru, iar la monolog sunt înscrişi 30 de elevi. Judeţul Olt va fi reprezentat de nu mai puţin de 14 trupe, Vâlcea de trupele „Talentele palatului vâlcean”, „Duo” – Palatul Copiilor, „Leira” – Şcoala Populară de Arte şi Meserii Râmnicu Vâlcea, Argeş de trupele „Robertto One” – Casa de Cultură a Studenţilor, „Robertto” – Centrul Cultural Piteşti, iar Mehedinţi de trupele „Micii actori corlăţeni” – Şcoala Profesională Corlăţel, „Fluturaşii” – Şcoala Primară Broşteni şi „Albinuţele” – Grădiniţa cu Program Normal Broşteni. În total, la Slatina vor fi prezenţi 170 de copii talentaţi şi iubitori de artă dramatică. Anul trecut, marele premiu al Concursului „Se caută un... actor!” a fost câştigat de trupa „Robertto” a Centrului Cultural Piteşti, coordonată de Robert Chelmuş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…