Treceți la conținutul principal

Concursul „Mărţişorul ecologic” îşi desemnează câştigătorii

Sala de festivităţi a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din municipiul Slatina găzduieşte joi, începând cu ora 16:00, festivitatea de premierea a celei de-a patra ediţii a Concursului Interjudețean „Mărțișorul ecologic”, organizat de Cercul ”Floricultură” coordonat de profesoara Elena Daniela Vătafu. 

300 de lucrări de la palatele şi cluburile din Craiova, Oradea, Deva, Bacău, Suceava, Ploiești, Vâlcea, Constanța, Miercurea Ciuc, Drobeta Turnu Severin, Arad, Lipova, Baraolt, Pașcani, Panciu, Drăgășani, Motru, Lugoj, precum și din școli și licee oltene, au fost înscrise în concurs. „Această ediţie a concursului organizat de noi a fost una care s-a bucurat de un real succes, având în vedere că au fost trimise nu mai puţin de 300 de lucrări din judeţul Olt şi din ţară. Concursul s-a desfășurat pe patru secțiuni: mărțișoare, felicitări, colaje ecologice, tablouri; referate. Se vor acorda locul I, II, III și mențiuni la fiecare secțiune pe categorii de vârstă: I-IV, V-VIII, IX-XII, precum și premii speciale”, a precizat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor Slatina. Desemnarea lucrărilor câştigătoare va fi făcută de membri unui juriu, alcătuit din cadre didactice de la Palatul „Adrian Băran”, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian”, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Slatina şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Olt, preşedinte fiind Luminiţa Floricel, inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…