Treceți la conținutul principal

Coliziune violentă între un BMW şi un autocar cu muncitori

Grav accident de circulaţie vineri dimineaţa, în jurul orei 07:40, pe Drumul Naţional 65 – European 574, la ieşire din oraşul Balş spre Craiova. Un autocar al fabricii QFort din Craiova, în care se aflau aproximativ 20 de pasageri, a intrat în coliziune cu un BMW, în care erau patru tineri, iar în urma impactului doi pasageri din autoturism au fost răniţi şi au necesitat transportul al spital. 

Autocarul venea dinspre Craiova în momentul în care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul BMW, care circula din sens opus. Cei aproximativ 20 de muncitori din autocar se întorceau de la serviciu din Craiova, iar pentru a ajunge la Balş au fost preluaţi de un alt autocar al QFort. Potrivit celor declarate de plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, niciunul dintre pasagerii din autocar nu a fost rănit şi doar doi dintre tinerii aflaţi în BMW au necesitat îngrijiri medicale. La faţa locului au ajuns pompierii de la Balş şi paramedicii SMURD, precum şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. „În urma impactului cu autocarul, doi tineri, este vorba de şoferul autoturismului şi un pasager din acesta, au fost răniţi. Şoferul, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Craiova, a fost transportat la Spitalul Balş cu suspiciune de fracturpă membru inferior stâng, iar un pasager, aflat în spate, de 24 de ani, din comuna Cungrea, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi traumatism piramidă nazală. Pasagerul a fost preluat de ambulanţa SAJ şi transportat la Spitalul Balş, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Slatina”, a precizat plutonierul major Băsăşteanu. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului pentru a face cercetări şi a stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier au stabilit că vinovat de producerea sa este şoferul autoturismului BMW, care a adormit la volan. „Din primele cercetări, s-a stabilit că un tânăr de 22 de ani, din Craiova, în timp ce conducea autoturismul, din cauza oboselii, a adormit la volan, a pătruns pe sens opus şi a intrat în coliziune cu un autocar, condus regulamentar de un bărbat de 35 de ani, din Balş”, a precizat comisarul şef Claudia Radu de la Poliţia Olt. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…