Treceți la conținutul principal

CMJ Olt recrutează tineri pentru unităţile de învăţământ militar

Centrul Militar Judeţean Olt desfăşoară în această perioadă activităţi de recrutare a tinerilor din judeţ care vor să studieze la instituţiile de învăţământ militar din ţară. În funcţie de forma de învăţământ pe care îşi doresc să o urmeze, oltenii se pot prezenta la sediul instituţiei Ministerului Apărării Naţionale din teritoriu până la data de 5 mai 2017.

Până în prezent, potrivit celor declarate de locotenent colonelul Adrian Turlea, ofiţerul de relaţii publice din cadrul CMJ Olt, peste 80 de persoane s-au interesat la sediul instituţiei despre oferta educaţională, dar şi despre ceea ce înseamnă înscrierea, întocmirea şi depunerea dosarului de candidat pentru unităţile de învăţământ militar, iar aproximativ 20 de tineri deja şi-au depus dosarul pentru a urma cursurile Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. La învățământ militar liceal, instituţiile de învăţământ unde candidaţii pot studia sunt, pe lângă Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Termenul limită de desfășurare a activităţilor de recrutare pentru această formă de învăţământ este data de 24 martie. 14 aprilie este ultima zi în care tinerii pot depune dosarul pentru unităţile de învăţământ militar universitar, acestea fiind Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, Academia Tehnică Militară București şi Institutul Medico-Militar București. Oltenii pot urma şi cursurile la învățământ militar postliceal, iar instituţiile care au această formă de învăţământ sunt Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Bobocu şi Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța. Pentru învăţământul militar postliceal termenul limită de depunere a dosarelor este data de 5 mai 2017. Pentru fiecare formă de învățământ sunt reglementate limite de vârstă pentru candidați, astfel: pentru învățământul militar liceal, vârsta de 16 ani împliniți în anul 2017; pentru învățământul militar universitar, vârsta de 26 ani împliniți în anul 2017 (n.red. – 24 de ani pentru cei care optează pentru o carieră în specialitatea militară aviație-piloți); pentru învățământul militar postliceal, vârsta de 28 ani împliniți în anul 2017. „Persoanele interesate pentru oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale sunt rugate să contacteze personal Biroul Informare – Recrutare la sediul Centrului Militar Județean Olt, municipiul Slatina, strada Drăgănești, nr. 29, judeţul Olt, cu mențiunea ca aceștia să aibă asupra lor, în mod obligatoriu, cartea de identitate, iar cele interesate pentru învățământul militar liceal să fie însoțite de cel puțin un părinte sau în cazul în care aceștia nu pot să se prezinte, din motive temeinice, să fie însoțite de un reprezentant legal, titular legal, etc.”, se precizează într-un comunicat remis de CMJ Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…