Treceți la conținutul principal

Bătrână salvată la timp de pompieri

Misiune finalizată cu succes pentru pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Vişina. Sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, aceştia au acţionat pentru salvarea unei femei, în vârstă de 93 de ani, care a căzut într-o fântână din comuna Grădinile. 

Potrivit unor informaţii, femeia, care locuia împreună cu fiul şi nora în aceeaşi curte, dar în case diferite, a căzut accidental în fântână. Rudele bătrânei sunt cele care au şi găsit-o căzută în fântână, după ce au plecat să o caute pentru că nu o mai auziseră de ceva vreme şi nu ştiau unde ar putea fi. Familia a fost cea care a început să strige după ajutor şi să-i cheme pe pompieri să intervină. Salvatorii s-au deplasat la locul indicat cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, în sprijin intervenind un echipaj al paramedicilor SMURD de la Caracal şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „La sosirea echipajelor, un vecin de-al femeii reușise să coboare în fântână (n.red. – pe ţeava de la hidrofor) și să o țină pe aceasta la suprafața apei. Fântâna avea diametru de aproximativ 80 de centimetri și adâncimea de zece metri. Pompierii au reușit, cu ajutorul unor cordițe de salvare și a unor brâie, să-i aducă la suprafață pe bărbat și pe bătrână. Femeia a fost conștientă și cooperantă pe întreaga durată a intervenției”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. După ce a fost scoasă din fântână, bătrâna a fost preluată de echipajele medicale, cu hipotermie uşoară, şi predată, conştientă, la Compartimentul Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal. Misiunea de salvare a femeii din Grădinile a fost coordonată de plutonier major Cristian Pavel, şef Gardă Intervenție în cadrul Gărzii Vișina, iar din echipaj a făcut parte și plutonier major Corneliu Gudac, pompieri care, la începutul acestui an, au reușit să salveze şi o femeie căzută în fântână în comuna Vădastra. Poliţiştii olteni ajunşi la faţa locului au deschis o anchetă în cauză în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc nefericitul eveniment.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…