Treceți la conținutul principal

Bătrână salvată la timp de pompieri

Misiune finalizată cu succes pentru pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Vişina. Sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, aceştia au acţionat pentru salvarea unei femei, în vârstă de 93 de ani, care a căzut într-o fântână din comuna Grădinile. 

Potrivit unor informaţii, femeia, care locuia împreună cu fiul şi nora în aceeaşi curte, dar în case diferite, a căzut accidental în fântână. Rudele bătrânei sunt cele care au şi găsit-o căzută în fântână, după ce au plecat să o caute pentru că nu o mai auziseră de ceva vreme şi nu ştiau unde ar putea fi. Familia a fost cea care a început să strige după ajutor şi să-i cheme pe pompieri să intervină. Salvatorii s-au deplasat la locul indicat cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, în sprijin intervenind un echipaj al paramedicilor SMURD de la Caracal şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „La sosirea echipajelor, un vecin de-al femeii reușise să coboare în fântână (n.red. – pe ţeava de la hidrofor) și să o țină pe aceasta la suprafața apei. Fântâna avea diametru de aproximativ 80 de centimetri și adâncimea de zece metri. Pompierii au reușit, cu ajutorul unor cordițe de salvare și a unor brâie, să-i aducă la suprafață pe bărbat și pe bătrână. Femeia a fost conștientă și cooperantă pe întreaga durată a intervenției”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. După ce a fost scoasă din fântână, bătrâna a fost preluată de echipajele medicale, cu hipotermie uşoară, şi predată, conştientă, la Compartimentul Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal. Misiunea de salvare a femeii din Grădinile a fost coordonată de plutonier major Cristian Pavel, şef Gardă Intervenție în cadrul Gărzii Vișina, iar din echipaj a făcut parte și plutonier major Corneliu Gudac, pompieri care, la începutul acestui an, au reușit să salveze şi o femeie căzută în fântână în comuna Vădastra. Poliţiştii olteni ajunşi la faţa locului au deschis o anchetă în cauză în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc nefericitul eveniment.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…