Treceți la conținutul principal

A murit sfârtecat de motocultor

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Sârbii Măgura, a murit vineri după-amiaza, în jurul orei 12:30, după ce a fost prins într-un motocultor. Potrivit unor informaţii, bărbatul efectua lucrări agricole în gospodăria unui vecin în momentul în care hainele i-ar fi fost agăţate de freza utilajului şi a fost sfârtecat. 

La faţa locului au fost solicitaţi să intervină pompierii din cadrul Staţiei Scorniceşti, dar şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt. „Pompierii din Scornicești au intervenit în comuna Sârbii Măgura, pentru a acorda îngrijiri medicale de urgență bărbatului prins într-un motocultor. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Olt. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în satul Vităneşti al comunei Sârbii Măgura, a fost găsit prins în utilaj, decedat”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit medicului Marian Furtună de la SAJ Olt cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, deoarece bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa. „Bărbatul a fost prins de freza unui motocultor. Acesta efectua lucrări agricole în gospodăria unui vecin cu un motocultor, care nu era al lui. Nu ştiu ce a vrut să facă şi a fost prins de freza utilajului. Nu avea ocupaţie şi îşi câştiga existenţa din banii pe care îi obţinea din munca cu ziua pe la lumea din comună”, a precizat Ion Nelu Pirciu, viceprimarul localităţii Sârbii Măgura. Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul era despărţit de soţie, iar în urma sa au rămas doi copii pe care îi aveau împreună, o fată şi un băiat, de care acesta avea grijă. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în cauză în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc tragedia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…