Treceți la conținutul principal

Bărbat din Izvoarele, omorât în bătaie de un consătean

UPDATE: George Ionel Dulcescu, agresorul bărbatului din comuna Izvoarele, a fost arestat preventiv. Magistrații Tribunalului Olt au admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului, inculpatul fiind arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Tânărul de 29 de ani se află în Arestul Poliției Olt. 

Știrea inițială: Un bărbat de 29 de ani, din satul Alimănești, comuna Izvoarele, a fost reținut vineri, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. La începutul lunii martie, în fața unui bar din localitate, tânărul, pe fondul unor conflicte mai vechi, a lovit cu pumnii și picioarele un consătean, în vârstă de 43 de ani, care a fost internat în spital, iar în cursul zilei de joi a murit. 

„În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 05.03.2017, în jurul orei 19:00-20:00, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, inculpatul D.G.I. i-a aplicat o lovitură de pumn în zona feţei victimei N.G., în vârstă de 43 ani, lovitură în urma căreia victima a căzut şi s-a lovit în zona posterioară a capului de suprafaţa betonată din faţa barului numitului «Sora Sandu» din comuna Izvoarele, sat Alimăneşti, județul Olt, după care inculpatul a continuat să-i aplice mai multe lovituri de picior în zona capului şi în zona dorsală, cauzându-i leziuni victimei care au necesitat, iniţial, un număr de 65 – 70 zile îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieţii, leziuni care au condus în final la decesul victimei”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Victima agresiunii de la bar a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar ulterior transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde joi, 16 martie 2017, a decedat. „Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul Institutului de Medicină Legală Craiova rezultă că moartea victimei N.G. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei, contuziei şi dilacerării meningo-cerebrale. Leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri dure. Între leziunile de violenţă şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată”, se mai arată în comunicat. În cursul zilei de sâmbătă, procurorii din cadrul Parchetului Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…