Treceți la conținutul principal

Bălşeanca Vasia Oprea, câştigătoarea Festivalului „Filofteia Lăcătuşu”

Festivalul Naţional de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătuşu”, ajuns la a IV-a ediţie, şi-a desemnat câştigătorii, iar printre aceştia se numără şi zece tineri din judeţul Olt. Marele premiu şi trofeul festivalului au fost acordate chiar unei oltence, Valentina Vasia Oprea, o tânără de 14 ani, din oraşul Balş. 

În total, pe scena Casei de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, judeţul Vâlcea, week-end-ul trecut, au urcat 30 de concurenţi din județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Hunedoara și Olt, dar și din municipiul București, toți fiind aleși în urma preselecțiilor din perioada 21 – 23 februarie, care au avut loc la Târgu Jiu, Balș și Horezu. Pe lângă marele premiu şi trofeul festivalului obţinut de bălşeanca Vasia Oprea, alţi nouă tineri din judeţul Olt au fost recompensaţi de membri juriului, care au avut o misiune grea în desemnarea câştigătorilor. „Acea fetiță de la Balș, Olt, care a și câștigat Marele Premiu, are o voce excepțională și juriul a votat-o în unanimitate, fără niciun fel de comentarii. Am dat și foarte multe premii speciale; practic am fost siliți să dăm atâtea premii speciale și juriul a fost pus în încurcătură, mai puțin cu câștigătoarea Marelui premiu, unde, după cum spuneam, nu a fost niciun fel de reținere de a i se acorda punctajul cel mai mare”, le-a declarat Dorin Brozbă, realizator al festivalui, jurnaliştilor de la ziarul Gorjeanul. Premiul II la Festivalul „Filofteia Lăcătuşu” a fost obţinut de adolescenta Diana Monete, de 14 ani, din comuna Valea Mare. Alţi trei olteni au luat premii speciale, respectiv Ştefan Diniţă, de 7 ani, din Balş – premiul pentru popularitate, Andreea Denisa Popescu, de 10 ani, din Slatina – premiul „Sindicatul SMEO” şi Roberta Buzurin, de 12 ani, din Balş – premiul juriului. La finalul evenimentului cultural-artistic au fost oferite şi premii de onoare, cinci dintre acestea revenind oltenilor Andra Elisa Popovici, de 8 ani, Roxana Gabriela Pațanghel, de 10 ani, Andra Maria Racoviceanu, de 11 ani, Andra Nicol Roşu, de 12 ani, toţi din Balș, şi Alina Maria Mihai, de 14 ani, din Potcoava.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…