Treceți la conținutul principal

Arest prelungit pentru agresorul tânărului din Slatina

Mihai George Florin Bălan, tânărul de 24 de ani, din muncipiul Slatina, care în februarie a înjunghiat pe stradă un alt tânăr slătinean, rămâne în continuare după gratii. Magistraţii Tribunalului Olt au prelungit marți durata arestului preventiv cu 30 de zile, în prezent inculpatul aflându-se în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Olt. 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi pe cale de consecinţă: În baza art. 234 C.p.p. dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive a inculpatului Bălan Mihai George Florin – pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 21.03.2017 până la data de 19.04.2017, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în soluţia dată de instanţa de judecată. Agresorul vrea să fie cercetat în stare de libertate şi deja a constestat decizia dată de magistraţii olteni, urmând ca aceasta să se judece la Curtea de Apel Craiova. Reamintim că Mihai Bălan este acuzat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, după ce l-a înjunghiat cu un cuţit pe Mirel Ilie, de 22 ani, din Slatina, în plină stradă. Două conflicte au existat între inculpat şi partea vătămată, primul fiind pe strada Tunari, în zona magazinului „Toamna”, iar cel de-al doilea, în urma căruia Mirel Ilie a fost înjunghiat, pe bulevardul A. I. Cuza, vizavi de fosta Unitate Militară. „Incidentul din după-amiaza zilei de 18 februarie 2017 s-a produs pe fondul unor discuţii în contradictoriu între cei doi, în legătură cu restituirea unei sume de bani. Inculpatul avea să restituie o sumă de bani părţii vătămate şi de aici au început neînţelegerile între ei şi s-au agresat fizic. Am reţinut scuza provocării, motivat de faptul că partea vătămată a fost cea care i-a dat un pumn inculpatului şi atunci a reacţionat, acesta lovind victima cu un corp înţepător. Partea vătămată a avut o plagă prin înjunghiere la nivelul hemitoracelui stâng, care i-a pus în primejdie viaţa, iar în funcţie de asta s-a reţinut tentativa de omor”, precizau, imediat după altericaţie, procurorii din cadrul Parchetului Olt. Mirel Ilie a fost transportat de urgenţă la Spitalul Slatina, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost scoasă splina. După operaţie, tânărul slătinean a rămas câteva zile internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…