Treceți la conținutul principal

Alexandru Dragomir, noul procuror şef al DIICOT Olt

Începând de luni, 13 martie, Direcţia de Investigare a Infracţionalităţii, Crimei Organizate şi Terorism – Biroul Teritorial Olt are un nou procuror şef în persoana lui Alexandru Dragomir. Dragomir l-a înlocuit din funcţie pe Claudiu Negrilă, cel care a fost procuror şef al DIICOT Olt mai bine de şapte ani. 

Mandatul lui Claudiu Negrilă în funcţia de procuror şef al DIICOT Olt s-a încheiat la începutul săptămânii, ultima oară acesta fiind prelungit, pentru o perioadă de trei luni, în data de 13 decembrie 2016. Potrivit site-ului Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (www.mpublic.ro), delegarea lui Alexandru Dragomir pe funcţia de procuror şef al DIICOT Olt este pe o perioadă de trei luni, respectiv între 13 martie – 13 iunie 2017. Alexandru Dragomir are 43 de ani şi este procuror din anul 1997. De-a lungul anilor acesta a lucrat în cadrul parchetelor din Oraviţa şi Slatina, iar în 2007 chiar a ocupat funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. La DIICOT, Dragomir îşi desfăşoară activitatea de peste opt ani, respectiv de la jumătatea anului 2008. Cel mai probabil, fostul procuror şef Claudiu Negrilă va continua să lucreze în cadrul DIICOT Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…