Treceți la conținutul principal

Actorii Ion Dichiseanu şi Eugen Cristea, prezenţi la Slatina de Ziua Femeii

Două evenimente culturale de excepţie vor avea loc miercuri, 8 martie, de Ziua Femeii, Primăria şi Consiliul Local Slatina, în colaborare cu Asociaţia Culturală Center Inter Art şi Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, pregătind doamnelor şi domnişoarelor o dublă lansare de carte şi o piesă de teatru. 

Dubla lansare de carte aparţine actorului Ion Dichiseanu, care revine la Slatina după ce în luna octombrie a anului 2016 a fost prezent la Festivalul de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii”. Întâlnirea cu celebrul şi îndrăgitul actor Dichiseanu va avea loc pe 8 martie cu începere de la ora 16:00 în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, iar titlurile cărţilor pe care acesta le va lansa sunt „Adevărul, mai frumos decât legenda” și „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”. Invitatul special al actorului Ion Dichiseanu este un alt actor, Eugen Cristea, care a fost, de asemenea, la Slatina cu prilejul Festivalului de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu”. Slătinencele vor avea parte şi de o seară de teatru. Cu începere de la ora 18:30 pe scena Centrului Cultural se va juca piesa „5 acte de dragoste”, care îi are în distribuţie pe actorii Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Tomi Cristin/Jean Lemne, Cristina Pascalin și Daniel Nițoi. Intrarea se face pe bază de invitații care se pot ridica de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu” începând de vineri, 3 martie, cu începere de la ora 16:30, în limita a două invitații pentru fiecare solicitant.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…