Treceți la conținutul principal

Accident spectaculos la ieşire din Slatina

Accident de circulaţie spectaculos luni dimineaţa, în jurul orei 11:00, pe Drumul Comunal 90 A, în zona staţiei de epurare a apei de la ieşire din municipiul Slatina. Cinci tineri, aflaţi într-un Opel Astra, s-au răsturnat într-o râpă după ce au rupt parapetul de pe marginea drumului şi au lovit un stâlp electric. 

Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei de către şofer, care venea dinspre barajul de la Slătioara spre Slatina. „Un tânăr de 18 ani, din comuna Brebeni, în timp ce conducea autoturismul din direcţia Slătioara – Slatina, nu a adaptat viteza la efectuarea virajului la dreapta, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă. Autoturismul a lovit de parapetul de siguranţă al străzii şi un stâlp electric, iar ulterior s-a răsturnat”, a precizat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. La faţa locului au intervenit o autospecială de descarcerare şi un echipaj al paramedicilor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina, iar în sprijin au venit şi două echipaje cu cadre medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. Salvatorii au găsit la locul accidentului doar patru dintre cei cinci tineri aflaţi în Opel, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, din comunele Valea Mare, Bălteni, Brebeni şi Perieţi. „În momentul în care au ajuns salvatorii, una dintre persoanele aflate în maşină a plecat de la locul accidentului şi au fost acordate îngrijiri medicale celorlalţi patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani. Nu au existat persoane încarcerate în urma impactului, iar autospeciala de descarcerare nu a intervenit. Paramedicii SMURD au preluat unul dintre tineri, iar cele două ambulanţe i-au preluat pe ceilalţi trei răniţi, toţi cu diverse traumatisme şi escoriaţii. Pacienţii au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Slatina l-au testat pe şofer cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…