Treceți la conținutul principal

93 de milioane de lei din bugetul Slatinei, destinaţi investiţiilor

Slatina are, pentru anul în curs, un buget de aproximativ 208 milioane lei, din care 93 de milioane sunt pentru investiţii, a declarat joi Emil Moţ, primarul Slatinei, în cadrul unei conferinţe de presă. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

„Pentru anul 2017, veniturile previzionate sunt în sumă totală de 208,189 milioane de lei. Pe lângă acesta, mai avem o parte de 58,970 de milioane lei din 2016, care reprezintă excedentul bugetar. Dar excedentul bugetar este doar pe investiţii – cei 58 de milioane provin din lucrări de investiţii din anul 2016 care ori nu s-au terminat, ori s-au terminat şi nu au fost daţi toţi banii. În total, bugetul de cheltuieli previzionat pentru 2017 se ridică la 267 de milioane lei. Din această sumă, secţiunea de funcţionare reprezintă 173,660 milioane – asta înseamnă toate cheltuielile Primăriei Slatina - salarii, facturi, etc. Pe secţiunea de dezvoltare, efectiv pentru anul 2017 avem 93,499 milioane lei. Asta înseamnă investiţiile de anul acesta”, a declarat Emil Moţ. Potrivit acestuia, 12,342 milioane lei sunt destinaţi investiţiilor în unităţile de învăţământ, printre exemplele enumerate regăsindu-se extindere clădiri la CN Ion Minulescu – 2, 3 milioane lei, sala de sport de la Şcoala Vlaicu Vodă – 2, 6 milioane lei şi Centrul de excelenţă – proiectare şi execuţie – 523.000 lei. „În privinţa reabilitărilor termice – pentru anul acesta avem 30 de blocuri la care se lucrează în continuare, licitaţia fiind făcută şi atribuită anul trecut, şi mai avem 3 cereri de finanţare în care sunt 20 de noi blocuri şi la care imediat după ce va trece bugetul vom lansa procedurile de licitaţie – valoare totală 31,931 milioane lei”, a spus Moţ. Bani sunt alocaţi şi pentru reabilitări de străzi - 20 de milioane lei, dintre care aproximativ 12 milioane lei se vor duce pe străzi începute anul trecut, iar restul de 8 milioane pentru străzi noi: Dinu Lipatti, Griviţei, Ion Moroşan, Jianu, Aleea Tineretului, Horia, reabilitare trotuare din zona Aleea Muncii, Boiangiului, Nucului, Islazului, Vişinului, Ogrăzii, Lacului, Zorilor, Prunilor, Popa Şapcă, Lalelelor, Fundătura Basarabi, Arcului – zona betonată, cartier Toamnei, Ghiocei, Aleea Bradului, Aleea Castanilor, General Emanoil Ionescu, cartier Eugen Ionescu – amenajare o nouă parcare, supralărgire strada Drăgăneşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…