Treceți la conținutul principal

Zeci de cluburi şi discoteci din Olt, amendate de pompieri

Pompierii din Olt au continuat să efectueze, în ultimele zile, controale inopinate şi verificări la obiectivele din judeţ în care se desfăşoară activităţi cu afluenţă de persoane. În urma controalelor, zeci de cluburi şi discoteci oltene au fost amendate de pompieri pentru nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. 

Specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, alături de reprezentanţi ai structurilor MAI, constituiţi în echipe mixte, au executat, în perioada 21 – 31 ianuarie 2017, 19 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci. În urma acestora, pompierii au aplicat 18 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 15.500 de lei. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor şi s-au verificat obiective din localităţile Slatina, Caracal, Balș, Scornicești, Izbiceni, Cilieni, Gostavățu, Recea, Vlădila, Nicolae Titulescu și Crîmpoia. „Principalele nereguli identificate în teren de către inspectorii de prevenire au fost: funcționarea fără obținerea autorizației de securitate la incendiu – șase obiective; neîntocmirea planurilor de intervenție – cinci obiective; exploatarea instalațiilor electrice cu deficiențe – opt obiective; nu au fost asigurate măsuri de apărare împotriva incendiilor cât timp activitatea este întreruptă – șase obiective”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Olt. De asemenea, concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie ale ISU Olt au efectuat 19 misiuni de recunoaştere la operatorii economici aflaţi în zona de competenţă, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul producerii unor situații de urgență.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…