Treceți la conținutul principal

Zeci de cluburi şi discoteci din Olt, amendate de pompieri

Pompierii din Olt au continuat să efectueze, în ultimele zile, controale inopinate şi verificări la obiectivele din judeţ în care se desfăşoară activităţi cu afluenţă de persoane. În urma controalelor, zeci de cluburi şi discoteci oltene au fost amendate de pompieri pentru nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. 

Specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, alături de reprezentanţi ai structurilor MAI, constituiţi în echipe mixte, au executat, în perioada 21 – 31 ianuarie 2017, 19 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci. În urma acestora, pompierii au aplicat 18 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 15.500 de lei. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor şi s-au verificat obiective din localităţile Slatina, Caracal, Balș, Scornicești, Izbiceni, Cilieni, Gostavățu, Recea, Vlădila, Nicolae Titulescu și Crîmpoia. „Principalele nereguli identificate în teren de către inspectorii de prevenire au fost: funcționarea fără obținerea autorizației de securitate la incendiu – șase obiective; neîntocmirea planurilor de intervenție – cinci obiective; exploatarea instalațiilor electrice cu deficiențe – opt obiective; nu au fost asigurate măsuri de apărare împotriva incendiilor cât timp activitatea este întreruptă – șase obiective”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Olt. De asemenea, concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie ale ISU Olt au efectuat 19 misiuni de recunoaştere la operatorii economici aflaţi în zona de competenţă, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul producerii unor situații de urgență.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…