Treceți la conținutul principal

Veteran de război din Corabia, la 100 de ani!

Un secol de viaţă pentru un veteran de război din oraşul Corabia. Stabilit în Cartierul Celei al urbei de la malul Dunării, Iulian Barbu a împlinit marţi venerabila vârstă de 100 de ani, iar de-a lungul anilor a fost militar atât în Sibiu, cât şi în Bucureşti. 

Sergent în rezervă, corăbianul Iulian Barbu a fost încorporat pe 1 martie 1939 şi a făcut parte din Regimentul 10 Sibiu, iar din anul 1940 a ajuns la Statul Major General în Bucureşti, la Regimentul de Gardă. Apropiaţi, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Corabia şi Centrului Militar Judeţean Olt, au fost alături de veteranul de război cu ocazia împlinirii a 100 de ani. Prezent la ziua sa de naştere, locotenent colonelul Nicolae Călin de la CMJ Olt i-a înmânat acestuia o diplomă aniversară din partea Ministerului Apărării Naţionale, semnată de Otilia Sava, secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare Publică şi Creşterea Calităţii Vieţii Personalului, prin care era felicitat: „Cu prilejul aniversării celor 100 de ani de viaţă şi de istorie, avem deosebita onoare să vă adresăm cele mai calde urări de sănătate şi bucurii alături de cei dragi. Vă suntem pe deplin recunoscători pentru vitejia şi curajul de care aţi dat dovadă pe câmpurile de bătălie, fiind un exemplu pentru generaţiile următoare. La mulţi ani!”. De asemenea, veteranului de război Iulian Barbu i-a fost oferită şi medalia „Crucea comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial”, iar Sorin Gigi Vlad, viceprimarul oraşului Corabia, i-a dăruit o sumă de bani din partea Primăriei. „Vă respectăm şi avem profundă recunoştinţă pentru onorarea drapelului naţional al României în timpul celui de-al Doilea Rãzboi Mondial. La mulţi ani şi multă sănătate!”, a fost mesajul transmis corăbianului de reprezentanţii administraţiei locale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…