Treceți la conținutul principal

Tânărul care a înjunghiat pe stradă un slătinean, în arest preventiv

George Mihai Florin Bălan, tânărul de 24 de ani, din municipiul Slatina, acuzat de tentativă de omor, după ce, sâmbătă după-amiază, l-a înjunghiat pe stradă pe Mirel Ilie, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, a fost arestat preventiv. 

Agresorul a fost prezentat duminică după-amiaza în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, care au admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe numele său fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile. În prezent, George Bălan este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. „Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 48/P/2017 din 19.02.2017 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Bălan George Mihai Florin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin.1 C.p. rap. la art. 188 alin.1 C.p. cu aplic. art. 75 alin.1 lit.a C.p. în prezent deţinut în Arestul IPJ Olt, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 19.02.2017 până la data de 20.03.2017, inclusiv. Se va emite mandat de arestare preventivă”, se arată în soluţia dată de instanţa de judecată. Potrivit anchetatorilor, incidentul în urma căruia tânărul de 22 de ani a fost înjunghiat s-a petrecut pe o stradă din Slatina, respectiv pe bulevardul A. I. Cuza. Între inculpatul de 24 de ani şi partea vătămată au existat două conflicte, primul fiind pe strada Tunari în zona magazinului „Toamna”, iar cel de-al doilea, în urma căruia Mirel Ilie a fost tăiat, vizavi de fosta Unitate Militară. „Am stabilit că incidentul din după-amiaza zilei de 18 februarie 2017 a avut loc pe fondul unor discuţii în contradictoriu între cei doi, în legătură cu restituirea unei sume de bani. Inculpatul avea să restituie o sumă de bani părţii vătămate şi de aici au început neînţelegerile între ei şi s-au agresat fizic. Am reţinut scuza provocării, motivat de faptul că partea vătămată a fost cea care i-a dat un pumn inculpatului şi atunci a reacţionat, acesta lovind victima cu un corp înţepător. Avem o plagă prin înjunghiere la nivelul hemitoracelui stâng, care i-a pus în primejdie viaţa, în funcţie de asta am reţinut tentativa de omor”, a precizat Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului Olt. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde, sâmbătă noaptea, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost scoasă splina. După operaţie, tânărul slătinean a rămas internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, în cursul zilei de luni acesta fiind în continuare sub supraveghere. 

Arma albă cu care a fost comisă fapta, de negăsit 

Deşi George Mihai Florin Bălan a declarat în faţa anchetatorilor că a comis fapta cu un briceag de la un breloc, există martori care au spus că Mirel Ilie ar fi fost înjunghiat cu un cuţit. Chiar şi aşa, arma albă nu a fost găsită, cel mai probabil aceasta fiind aruncată de agresor după săvârşirea infracţiunii. „Am reţinut că fapta a fost comisă cu un cuţit, aici sunt dubiile noastre, dacă era cuţit sau briceag cum spune el (n.red. – inculpatul), până la urmă este tot un corp înţepător, pentru că nu l-am identificat, iar martorii sunt un pic neclari. Prima dată un martor ne-a spus că a văzut o lamă de 4 – 5 centimetri, după care a revenit şi a zis că a fost mai mare. Până la urmă am reţinut ca şi cuţit, deoarece am identificat noi nişte urme de tăiere la nivelul degetelor, la inculpat, ceea ce ar fi plauzibilă declaraţia martorului, că a văzut acea lamă. Deci degetele puteau fi cumva spre jumătatea lamei, să nu se vadă în totalitate. Este puţin probabil să mai găsim corpul delict, dar până la urmă avem probe clare, în sensul că agresiunea s-a produs prin înjunghiere”, a adăugat şefa procurorilor olteni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…