Treceți la conținutul principal

Tânărul care a înjunghiat pe stradă un slătinean, în arest preventiv

George Mihai Florin Bălan, tânărul de 24 de ani, din municipiul Slatina, acuzat de tentativă de omor, după ce, sâmbătă după-amiază, l-a înjunghiat pe stradă pe Mirel Ilie, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, a fost arestat preventiv. 

Agresorul a fost prezentat duminică după-amiaza în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, care au admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe numele său fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile. În prezent, George Bălan este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. „Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 48/P/2017 din 19.02.2017 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Bălan George Mihai Florin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin.1 C.p. rap. la art. 188 alin.1 C.p. cu aplic. art. 75 alin.1 lit.a C.p. în prezent deţinut în Arestul IPJ Olt, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 19.02.2017 până la data de 20.03.2017, inclusiv. Se va emite mandat de arestare preventivă”, se arată în soluţia dată de instanţa de judecată. Potrivit anchetatorilor, incidentul în urma căruia tânărul de 22 de ani a fost înjunghiat s-a petrecut pe o stradă din Slatina, respectiv pe bulevardul A. I. Cuza. Între inculpatul de 24 de ani şi partea vătămată au existat două conflicte, primul fiind pe strada Tunari în zona magazinului „Toamna”, iar cel de-al doilea, în urma căruia Mirel Ilie a fost tăiat, vizavi de fosta Unitate Militară. „Am stabilit că incidentul din după-amiaza zilei de 18 februarie 2017 a avut loc pe fondul unor discuţii în contradictoriu între cei doi, în legătură cu restituirea unei sume de bani. Inculpatul avea să restituie o sumă de bani părţii vătămate şi de aici au început neînţelegerile între ei şi s-au agresat fizic. Am reţinut scuza provocării, motivat de faptul că partea vătămată a fost cea care i-a dat un pumn inculpatului şi atunci a reacţionat, acesta lovind victima cu un corp înţepător. Avem o plagă prin înjunghiere la nivelul hemitoracelui stâng, care i-a pus în primejdie viaţa, în funcţie de asta am reţinut tentativa de omor”, a precizat Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului Olt. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde, sâmbătă noaptea, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost scoasă splina. După operaţie, tânărul slătinean a rămas internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, în cursul zilei de luni acesta fiind în continuare sub supraveghere. 

Arma albă cu care a fost comisă fapta, de negăsit 

Deşi George Mihai Florin Bălan a declarat în faţa anchetatorilor că a comis fapta cu un briceag de la un breloc, există martori care au spus că Mirel Ilie ar fi fost înjunghiat cu un cuţit. Chiar şi aşa, arma albă nu a fost găsită, cel mai probabil aceasta fiind aruncată de agresor după săvârşirea infracţiunii. „Am reţinut că fapta a fost comisă cu un cuţit, aici sunt dubiile noastre, dacă era cuţit sau briceag cum spune el (n.red. – inculpatul), până la urmă este tot un corp înţepător, pentru că nu l-am identificat, iar martorii sunt un pic neclari. Prima dată un martor ne-a spus că a văzut o lamă de 4 – 5 centimetri, după care a revenit şi a zis că a fost mai mare. Până la urmă am reţinut ca şi cuţit, deoarece am identificat noi nişte urme de tăiere la nivelul degetelor, la inculpat, ceea ce ar fi plauzibilă declaraţia martorului, că a văzut acea lamă. Deci degetele puteau fi cumva spre jumătatea lamei, să nu se vadă în totalitate. Este puţin probabil să mai găsim corpul delict, dar până la urmă avem probe clare, în sensul că agresiunea s-a produs prin înjunghiere”, a adăugat şefa procurorilor olteni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…

Premiul I pentru copiii din Brâncoveni la Festivalul Internaţional „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei

Ansamblul Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni a participat în perioada 7 – 9 mai 2017 la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi” de la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Şi de această dată, copii din ansamblu au reprezentat cu mândrie judeţul Olt şi au reuşit să se întoarcă acasă cu patru premii.
Concurenţa la această ediţie a festivalului a fost una acerbă, participând ansambluri din judeţele Maramureş, Olt, Bihor, Alba, Cluj, Brăila, Sălaj, Satu Mare, Botoşani, Prahova şi Bistriţa Năsăud, iar din străinătate au fost prezente formaţii din Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria. Însă, Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din Brâncoveni a reuşit şi de această dată să impresioneze juriul şi a obţinut premiul I la secţiunea ansambluri folclorice. De asemenea, la secţiunea solişti vocali ansamblul a avut două reprezentante, Nicoleta Iordache reuşind să câştige premiul II, iar Luiza Elena Caluschi menţiune. Pe lângă spectacolul…