Treceți la conținutul principal

Tânăr din Slatina, înjunghiat pe stradă. Agresorul, arestat pentru 30 de zile

UPDATE: În cursul după-amiezii zilei de duminică, George Mihai Florin Bălan a fost prezentat în faţa instanţei de judecată, iar în jurul orei 20:30 magistraţii Tribunalului Olt au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Inculpatul se află în prezent în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 

Ştirea iniţială: Un tânăr de 24 de ani, din municipiul Slatina, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, după ce sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17:30, a înjunghiat cu un briceag un alt tânăr de 22 de ani, din aceeaşi localitate. Incidentul a avut loc pe stradă, pe bulevardul A. I. Cuza, un prim conflict între cei doi fiind pe strada Tunari, în zona magazinului „Toamna”. 

Potrivit unor informaţii, tânărul de 22 de ani care a fost înjunghiat pe stradă este Mirel Ilie, iar agresor este un tânăr pe nume Mihai Florin Bălan. Prim-procurorul Anca Anuţa de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a declarat că agresorul a fost reţinut sâmbătă noaptea pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de duminică acesta să fie prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preentivă pentru 30 de zile. „Incidentul s-a produs ieri după-amiază (n.red. – sâmbătă), încă nu am stabilit cu exactitate situaţia de fapt, se audiază în continuare martori. Cei doi au avut o discuţie prealabilă, după care s-au întâlnit, iar din primele declaraţii se pare că partea vătămată ar fi fost cea care a generat conflictul, în sensul că i-a aplicat un pumn inculpatului. Agresorul a reacţionat şi el, acesta spunând anchetatorilor că a înjunghiat victima cu un briceag de la un breloc, corp delict care nu a fost încă identificat, tot se caută prin zonă pentru a vedea dacă îl mai găsim. Acestea ar fi primele indicii, nu s-au audiat toţi martorii, vreo trei sau patru martori mai urmau să dea declaraţii. Agresorul a fost reţinut şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat prim-procurorul Anuţa. Reprezentantul Parchetului Olt a menţionat că viaţa părţii vătămate a fost pusă viaţa în pericol şi de aceea agresorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. „Acea lovitură cu briceagul a fost aplicată undeva în zona lombară, spre rinichi cumva, şi aceasta este lovitura care i-a pus în primejdie viaţa, iar din această perspectivă noi reţinem tentativa de omor. Victima are nevoie de 35 – 40 zile de îngrijiri medicale şi urma să fie supusă unei intervenţii chirugicale”, a adăugat şefa procurorilor olteni. Pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, tânărul de 22 de ani din Slatina a fost supus unei intervenţii chirugicale, acesta fiind internat în prezent pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. „Tânărul a fost operat de urgenţă aseară (n.red. – sâmbătă), după ora 22:30, şi i-a fost scoasă splina. Victima a rămas în îngrijire, pe Secţia de Terapie Intensivă. După intervenţia chirugicală, a fost stabilit hemodinamic şi este sub supraveghere”, a declarat doctorul Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…