Treceți la conținutul principal

Start la comercializarea de mărţişoare în Slatina

Dragobetele, ziua îndrăgostiţilor la români, este prima în zi în care la Slatina se pot vinde mărţişoare, ghivece de flori şi alte produse specifice Sărbătorii Mărţişorului şi Zilei Femeii. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, 110 comercianţi îşi vor expune marfa în această perioadă în două locaţii din oraş.

Bărbaţii sunt cei care dedică începutul lunii martie reprezentantelor sexului frumos, fie că este vorba de colegă, prietenă, iubită, soţie, soră, bunică sau vecină, şi începând de vineri, 24 februarie, pot alege dintr-o gamă largă cele mai frumoase daruri pe care să le ofere acestora de 1 martie – Mărţişor şi 8 martie – Ziua Femeii. Potrivit lui Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, în prezent sunt 110 autorizaţii eliberate de autorităţi pentru comercializarea de mărţişoare şi alte produse specifice acestei perioade, printre care şi flori. Dacă anii trecuţi aveau mai multe locaţii la dispoziţie, în acest an vânzătorii îşi vor putea vinde marfa doar în două zone, respectiv bulevardul A. I. Cuza – vizavi de Cuptorul de Aur şi Piaţa Steaua. „Majoritatea comercianţilor, din totalul celor 110 cărora le-au fost eliberate autorizaţii, se vor afla pe bulevardul A. I. Cuza, în jur de 95. Vânzătorii de mărţişoare, dar şi de alte produse specifice perioadei, au plătit 12 lei pe zi pentru autorizaţia propriu-zisă, plus încă 4,5 lei pe zi pe metru pătrat. Aceştia au depus cereri şi au primit autorizaţii de la Biroul de Achiziţii din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Slatina”, a precizat Mugurel Manea. Comercianţii vor putea să-şi vândă marfa până după data de 8 martie, mulţi dintre ei fiind din comune învecinate municipiului Slatina, dar şi din alte localităţi ale judeţului Olt. Însă, la Slatina îşi vor expune produsele dedicate Mărţişorului şi Zilei Femeii şi vânzători din judeţul Teleorman. Chiar dacă şi-ar mai dori să obţină autorizaţii pentru comercializarea de mărţişoare sau flori, cei interesaţi nu o mai pot face având în vedere că pentru eliberarea ei este nevoie de cel puţin o săptămână. „Nu mai pot fi obţinute autorizaţii strict în acest sens, deoarece întreg traseul documentelor durează aproximativ o săptămână, deci comercianţii nu ar mai avea când să îşi vândă marfa. Oricum, majoritatea dintre ei, peste 90%, s-au grăbit să îşi obţină autorizaţia din primele zile ale acestei luni, tocmai pentru a fi siguri că vor avea autorizaţia şi să aibă timp să se aprovizioneze cu marfă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…