Treceți la conținutul principal

Şofer rănit în accident la Slatina

Coliziune violentă luni după-amiază, în jurul orei 15:30, la ieşire din municipiul Slatina spre Brebeni. În urma impactului dintre o autoutilitară şi un Hyundai, şoferul autoturismului a fost rănit uşor şi a necesitat transportul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. 

La faţa locului s-au deplasat paramedicii de pe echipajul SMURD al Detaşamentului de Pompieri Slatina şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, în cele două autovehicule implicate în accident aflându-se trei persoane. „În urma accidentului a rezultat o singură victimă, şoferul autoturismului, de 31 de ani, din Slatina. Pacientul a fost găsit conştient, cu excoriaţii la nivelul feţei şi dureri la cap şi coloana lombară, acesta fiind transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina. Cei doi bărbaţi aflaţi în autoutilitară nu prezentau urme de traumă”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii rutieri au demarat cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentului rutier de la intersecţia străzilor Recea şi Drăgăneşti. „Un bărbat de 39 de ani, din comuna Viişoara, judeţul teleorman, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Recea, la intersecţia cu strada Drăgăneşti, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, din Slatina”, a spus agentul principal Alexandra Dicu de la Poliţia Olt. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi le-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză, s-au întocmit acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…