Treceți la conținutul principal

22 tone deşeuri din aluminiu, furate din societatea ALRO Slatina

Autocamionul încărcat cu deşeurile sustrase din incinta fabricii, depistat în trafic de poliţişti 

Opt angajaţi ai ALRO Slatina, dar şi ai firmei care asigură paza fabricii, sunt anchetaţi de poliţiştii olteni pentru comiterea unui furt din uzina de aluminiu. Hoţii au fost prinşi după ce oamenii legii au depistat în trafic un autocamion încărcat cu 22 tone deşeuri din aluminiu, sustrase din incinta societăţii. 

Potrivit agentului principal de poliţie Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, autorii furtului de la ALRO Slatina au fost depistaţi în urma unui flagrant delict, organizat joia trecută de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. „Poliţiştii de la Economic au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict, pe raza municipiului Slatina, în urma căreia a fost depistat un autocamion, încărcat cu 22 tone deșeuri din aluminiu, pentru care nu existau documente de proveniență. Din verificările efectuate a reieșit că deșeurile ar fi fost sustrase, în complicitate cu angajați ai unei societăți comerciale din municipiul Slatina (n.red. – ALRO), urmând a fi valorificate ilegal pe raza aceleiaşi localităţi. Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării cele 22 tone deșeuri din aluminiu, în valoare de aproximativ 200.000 lei, iar autocamionul a fost indisponibilizat”, a precizat agentul principal Dicu. În urma flagrantului, opt persoane, respectiv angajaţi ai fabricii şi agenţi ai firmei care asigură paza la ALRO Slatina, au fost conduse la sediul Poliţiei Olt, pentru audieri. Poliţiştii continuă cercetările în cauză, salariaţii uzinii de aluminiu şi agenţii de pază fiind cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și neglijență în serviciu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…