Treceți la conținutul principal

Slătineanul Nicolaie Tony Dincă – poliţist, actor şi scriitor

Povestea poliţistului Nicolaie Dincă, slătineanul care îmbină utilul cu plăcutul, a fost publicată, zilele trecute, pe site-ul Poliţiei Române. Deşi este şef de post într-o comună olteană, Tony, aşa cum îi spun majoritatea celor care îl cunosc, îşi petrece timpul liber prin implicarea sa în diverse activităţi artistice. Pe lângă faptul că este actor, poliţistul mai scrie piese de teatru şi poezii. 

Absolvent al cursurilor Școlii de Subofițeri Slatina în anul 1994, Nicolaie Dincă a fost repartizat ca ajutor de șef de post la Postul de Poliție Oporelu, unde și-a desfășurat activitatea timp de opt ani. Ulterior, acesta a fost șef de post la Schitu și Vâlcele, iar din anul 2012 este șef de post la Postul de Poliție Mărunței. Teatrul şi poezia sunt pasiunile sale din timpul liber. „Fiecare individ, când este născut, are o anume zestre genetică, iar în timp ce creşte şi se dezvoltă i se descoperă sau îşi descoperă diferite talente (...) puţini sunt însă cei care, poate aleşi de noroc, prind o nişă favorabilă şi evoluează pe linia talentului nativ, făcând din asta meseria vieţii lor (...) cei care nu au norocul acesta, îşi aleg alte meserii şi pornesc pe meandrele vieţii, dar îşi cultivă talentul ca hobby, (...) pentru a-şi hrăni sufletul cu stropi de ambrozie”, a precizat Nicolaie Dincă, citat de reprezentanţii Poliţiei Române. Pe lângă faptul că îi place să joace în diverse piese de teatru, acesta este şi regizorul unor piese care s-au bucurat de un real succes. „Piatra din casă”, „Logodnicii Amaltheei”, „Ibovnice cu ochi de Maramureș”, „Flecărerile femeilor” şi „Îmblânzirea scorpiei” sunt doar câteva dintre piesele în care Tony a jucat, iar printre piesele de teatru pe care le-a regizat până acum şi în care şi joacă se află „Despre oameni și câini”, „Nuntă încurcată”, „Doctor – Croitor de Dame” şi „Ignorel”, aceasta din urmă urmând a fi pusă în scenă la sfârşitul lunii mai 2017. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Poliţiei Române, teatrul a fost prima dragoste a şefului de post de la Mărunţei, acesta urmând cursurile Secţiei de Actorie a Şcolii Populare de Arte Craiova între anii 1989 – 1991. Ambiţiile poliţistului – actor sunt mari şi, până în prezent, a reuşit să joace pe mai multe scene ale teatrelor din ţară, cum ar fi Teatrul Mic, Teatrul Mignon, Sala Dalles din Bucuresti sau Teatrul „Davila” din Piteşti, dar şi din străinătate – Londra, Marea Britanie şi Milano, Italia. „Poliţistul şi-a dezvoltat latura artistică prin publicarea mai multor volume literare: Atingerea muzei – poezii, Fabule și pamfletării, (În)cântarea cuvintelor – poezii, Roua de lumină – poezii, Despre oameni și câini – teatru, Lumina dragostei – poezii, Vindecătorul de proști – proză scurtă umoristică, urmând a lansa un nou volum de poezii, Parfum de speranțe”, se mai arată pe site. ,,Atunci când ne folosim talente, facem tot ce este posibil, ne dăruim necondiţionat, pentru a ne face înţeleşi, pentru a ajunge la inimile dumneavoastră, pentru a vă dărui bucurie prin ceea ce facem. Dacă în felul acesta ne facem înţeleşi, cred că nu este greşit şi nici deplasat să cerem să fim înţeleşi, ca OAMENI, atunci când suntem judecaţi ca POLIŢIŞTI”, spune Nicolaie Dincă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…