Treceți la conținutul principal

Salonul de ilustraţie „Protogenes” de la Caracal, la a patra ediţie

Centrul Cultural Municipal Caracal, prin Secţia de Arte Vizuale – Pictură, organizează, la începutul lunii aprilie, cea de-a patra ediţie a Salonului Naţional de Ilustraţie pentru Tineret „Protogenes”, evenimentul urmând a avea loc la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache” din Caracal. 

Vernisarea expoziţiei se va desfăşura vineri, 7 aprilie 2017, cu începere de la ora 17:00, în amfiteatrul instituţiei culturale, unde vor fi susţinute şi recitaluri de muzică folk şi rapp. Atelierele de creație și premierea câștigătorilor vor avea loc ziua următoare, începând cu ora 10:00. Potrivit organizatorilor, concursul se adresează copiilor şi tinerilor, fie că este vorba de artişti cu experienţă sau aflaţi la început de drum, valoarea totală a premiilor puse în joc fiind de 4.500 lei. Se va acorda un trofeu – 1.500 lei, premiul I – 1.000 lei, premiul II – 700 lei, premiul III – 500 lei, premiul special al juriului – 400 lei, precum şi două menţiuni în valoare 200 lei fiecare. La momentul decernării premiilor, concurenţii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate sau să fie însoţiţi de unul dintre părinţi sau de un profesor cu actul de identitate. Pentru a putea lua parte la Salonul „Protogenes”, a cărui temă este „Univers, la propriu sau la figurat”, concurenţii trebuie să aibă în vedere cerinţele prevăzute în regulamentul de participare: nu se percepe taxă de înscriere; participanţii pot trimite până la şase lucrări de ilustraţie realizate în tehnici la alegere (n.red. – creion, cărbune, tuş, creioane colorate, pastel, acuarelă, guaşă, tempera, tehnici mixte, etc.), în formate cuprinse între 14x20 cm şi 30x40 cm, neînrămate; nu se admit copii xerox; se interzice preluarea de pe internet a ideii sau a reprezentării vizuale; nu sunt acceptate lucrări cu tentă obscenă, jignitoare, rasiste, instigatoare sau deviante. Lucrările vor avea înscrise pe verso, dreapta, jos, cu majuscule, titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, vârsta, instituţia din care face parte, dacă este cazul, adresa şi numărul de telefon, acestea putând fi predate fie la sediul Centrului Cultural Municipal Caracal, situat în strada Cuza Vodă, nr. 8 (n.red. – peste drum de Teatrul Naţional), fie prin poştă la aceeaşi adresă, codul poştal fiind 235200. În urma desemnării câştigătorilor celor şapte premii, hotărârea juriului nu poate fi contestată. Data limită de primire a lucrărilor este 31 martie 2017, urmând ca jurizarea acestora să aibă loc în zilele de 1 şi 2 aprilie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…