Treceți la conținutul principal

Salonul de ilustraţie „Protogenes” de la Caracal, la a patra ediţie

Centrul Cultural Municipal Caracal, prin Secţia de Arte Vizuale – Pictură, organizează, la începutul lunii aprilie, cea de-a patra ediţie a Salonului Naţional de Ilustraţie pentru Tineret „Protogenes”, evenimentul urmând a avea loc la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache” din Caracal. 

Vernisarea expoziţiei se va desfăşura vineri, 7 aprilie 2017, cu începere de la ora 17:00, în amfiteatrul instituţiei culturale, unde vor fi susţinute şi recitaluri de muzică folk şi rapp. Atelierele de creație și premierea câștigătorilor vor avea loc ziua următoare, începând cu ora 10:00. Potrivit organizatorilor, concursul se adresează copiilor şi tinerilor, fie că este vorba de artişti cu experienţă sau aflaţi la început de drum, valoarea totală a premiilor puse în joc fiind de 4.500 lei. Se va acorda un trofeu – 1.500 lei, premiul I – 1.000 lei, premiul II – 700 lei, premiul III – 500 lei, premiul special al juriului – 400 lei, precum şi două menţiuni în valoare 200 lei fiecare. La momentul decernării premiilor, concurenţii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate sau să fie însoţiţi de unul dintre părinţi sau de un profesor cu actul de identitate. Pentru a putea lua parte la Salonul „Protogenes”, a cărui temă este „Univers, la propriu sau la figurat”, concurenţii trebuie să aibă în vedere cerinţele prevăzute în regulamentul de participare: nu se percepe taxă de înscriere; participanţii pot trimite până la şase lucrări de ilustraţie realizate în tehnici la alegere (n.red. – creion, cărbune, tuş, creioane colorate, pastel, acuarelă, guaşă, tempera, tehnici mixte, etc.), în formate cuprinse între 14x20 cm şi 30x40 cm, neînrămate; nu se admit copii xerox; se interzice preluarea de pe internet a ideii sau a reprezentării vizuale; nu sunt acceptate lucrări cu tentă obscenă, jignitoare, rasiste, instigatoare sau deviante. Lucrările vor avea înscrise pe verso, dreapta, jos, cu majuscule, titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, vârsta, instituţia din care face parte, dacă este cazul, adresa şi numărul de telefon, acestea putând fi predate fie la sediul Centrului Cultural Municipal Caracal, situat în strada Cuza Vodă, nr. 8 (n.red. – peste drum de Teatrul Naţional), fie prin poştă la aceeaşi adresă, codul poştal fiind 235200. În urma desemnării câştigătorilor celor şapte premii, hotărârea juriului nu poate fi contestată. Data limită de primire a lucrărilor este 31 martie 2017, urmând ca jurizarea acestora să aibă loc în zilele de 1 şi 2 aprilie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…