Treceți la conținutul principal

Revoltă împotriva ordonanţelor şi în Olt

Dispreţul faţă de democraţie cu care guvernul a adoptat controversatele ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului penal a generat proteste de amploare în Bucureşti şi marile oraşe. În Olt, judeţ care l-a trimis în Parlament pe „marţea neagră” Florin Iordache, ministrul Justiţiei, aproximativ 100 de persoane din Slatina au ieşit în stradă să protesteze. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Aproximativ 100 de persoane, majoritatea tineri, s-au strâns miercuri seara, în jurul orei 17.00, în faţa Prefecturii Olt. Puţini, dar gălăgioşi, protestatarii au cântat „Deşteaptă-te, române” şi au scandat: „DNA, să vină să vă ia!”, „Hoţii, hoţii!”, „Ruşine, ruşine să vă fie!”, „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”, „Slatina cere, fără graţiere!”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”, „PSD, ciuma roşie!”, „Altă întrebare, poftiţi la închisoare!”. În jurul orei 19.00, vegheaţi îndeaproape de forţele de ordine, protestatarii au pornit în marş prin oraş, pe traseu alăturându-li-se alte câteva zeci de persoane. Coloana s-a oprit în faţa sediului PSD, unde protestatarii au huiduit minute în şir şi au strigat „DNA, să vină să vă ia!”, „Ieşi afară, javră ordinară!”, şi au cântat din nou „Deşteaptă-te, române”, apoi şi-au reluat marşul prin oraş.
Sursa foto: Facebook şi Eveniment de Olt

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…