Treceți la conținutul principal

Proteste fără incidente în Olt

Au trecut şase zile de când şi în Olt au loc proteste împotriva controversatei ordonanţe privind modificarea codurilor penale. Deşi duminică ordonanţa a fost abrogată, slătinenii, dar şi alţi locuitori ai judeţului, au continuat să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de actuala guvernare şi au promis că o vor face şi în zilele următoare.

Câteva sute de persoane au protestat, aproape în fiecare seară, în mai multe localităţi oltene, iar pe parcursul manifestărilor protecţia lor a fost asigurată de efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt. Aşa cum s-a întâmplat şi în ţară, la Slatina jandarmii au primit flori din partea protestanţilor, motivul pentru care aceştia au recurs la acest gest fiind modul în care oamenii legii au asigurat ordinea şi liniştea publică la marşurile pe care aceştia le-au avut prin oraş. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Olt, în niciuna dintre ultimele zile nu s-au înregistrat incidente care să afecteze buna desfăşurare a protestelor din municipiile Slatina şi Caracal, dar şi din comunele Cilieni şi Izbiceni. „Jandarmii olteni țin să adreseze mulțumiri tuturor celor care, pe timpul desfășurării protestelor din ultima perioadă, și-au exprimat acest drept constituțional în mod pașnic și civilizat, fără a se înregistra evenimente nedorite. Menținerea unui dialog direct și permanent cu cetățenii prezenți la aceste acțiuni prin personalul specializat al Jandarmeriei Olt a fost prioritară pentru încrederea oamenilor care ne solicită sprijinul. În contextul continuării acestor manifestări pe raza județului Olt, precizăm faptul că jandarmii vor asigura protecția manifestanților, dreptul la libertatea de întrunire și la libera exprimare”, se precizează într-un comunicat remis de IJJ Olt. Potrivit comunicatului, recomandările jandarmilor pentru participanți sunt să respecte indicațiile forțelor de ordine, să se abțină de la acțiuni de natură să împiedice buna desfășurare a adunărilor publice și să nu incite la asemenea acțiuni, să nu consume băuturi alcoolice. „Reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale este interzisă și constituie infracțiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora. Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranța participanților va fi prioritatea forțelor de ordine. Facem precizarea că Jandarmeria nu face estimări decât pentru realizarea unei proiecții în dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine și siguranță publică. Cetățenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgențe 112”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…