Treceți la conținutul principal

Proiectul „Dăruim căldură” a ajuns la final

Timp de două luni, Filiala de Cruce Roşie Olt, în parteneriat cu societatea Alro Slatina, a desfăşurat proiectul „Dăruim căldură”, care a constat în donaţii de combustibil solid pentru încălzire, respectiv deşeuri de lemn, pentru cel puţin 50 de familii din judeţ. Proiectul a ajuns la final săptămâna trecută, cantitatea totală distribuită nevoiaşilor fiind de aproximativ 100 de tone. 

Persoanele vârstnice, de peste 60 de ani, aflate în evidenţele Crucii Roşii Olt, au fost principalii beneficiari ai combustibilului solid pentru încălzire distribuit în cadrul proiectului derulat în lunile ianuarie şi februarie. Fiecare a primit acasă aproximativ două tone de material lemnos, iar în municipiul Slatina au fost 32 de familii beneficiare, transportul fiind realizat cu autovehiculele societăţii de pe platforma industrială a Slatinei. Restul beneficiarilor au provenit din municipiul Caracal şi oraşele Balş şi Scorniceşti, unde, prin implicarea primarilor, au fost efectuate transporturi de combustibil astfel încât să poată fi ajutate şi familii vulnerabile din comunităţi sărace ale judeţului. „Proiectul a avut un impact uman deosebit, având în vedere că aproape la fiecare distribuţie de material lemnos maşinile societăţii Alro au fost întâmpinate cu lacrimi de bucurie şi mulţumire pentru ajutorul nesperat de care au beneficiat în mijlocul iernii, după ce gerul şi zăpada din luna ianuarie au pus în dificultate persoanele vârstnice şi neputincioase. Indiferent de proiectul pe care Crucea Roşie Olt îl desfăşoară – social, de intervenţie la dezastre, de promovare a unui stil de viaţă sănătos, de pregătire în acordarea primului ajutor – implicarea comunităţii este esenţială, astfel încât impactul proiectelor să fie pe măsura nevoilor populaţiei”, a precizat Simona Capisizu, directorului Filialei de Cruce Roşie Olt. Donaţia de material lemnos pe care a făcut-o societatea de pe platforma industrială a Slatinei a venit în momentul în care judeţul Olt se afla sub o atenţionare de cod portocaliu de ger şi ninsori abundente şi a continuat, cu sprijinul conducerii Alro, până când cele mai vulnerabile persoane din judeţ au primit, prompt şi eficient, combustibil pentru a traversa iarna în condiţii umane. „Mulţumirile beneficiarilor se îndreaptă, prin intermediul Crucii Roşii Olt, către sponsorul proiectului care, pe lângă profesionalismul în domeniul propriu de activitate, este şi un model de implicare activă în viaţa comunităţii locale”, a adăugat directorul Simona Capisizu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…