Treceți la conținutul principal

Poliţiştii rutieri, în acţiune pe drumurile din judeţ

Sute de şoferi vitezomani şi pietoni, amendaţi

În urma acţiunilor desfăşurate săptămâna trecută în trafic, poliţiştii olteni au aplicat peste 790 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pietonilor indisciplinaţi. Numai în week-end rutieriştii au amendat 221 de şoferi care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. 

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost prezenţi pe drumurile publice care tranzitează judeţul în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. „În perioada 20-26 februarie, au acţionat pentru combaterea abaterilor săvârşite de pietoni, precum şi în vederea combaterii nerespectării regimului legal de viteză, neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public şi nerespectării normelor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată şi a celor privind transportul public de persoane”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. În urma misiunilor efectuate în trafic, oamenii legii au aplicat 795 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat 12 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Doar în zilele de week-end, când pe drumurile publice din judeţ au acţionat peste 20 de poliţişti cu zece autospeciale echipate cu aparate radar, un număr de 221 de conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea limitelor legale de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora. De asemenea, 114 pietoni au fost sancţionaţi pentru indisciplină manifestată în trafic. În urma abaterilor constatate, 83 de şoferi au rămas fără permise de conducere, acestea fiind reţinute de poliţiştii rutieri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…