Treceți la conținutul principal

Peste 60% de apeluri false la 112 în Olt

Numărul unic de urgenţă a fost apelat, în prima lună a anului 2017, de nu mai puţin de 20.800 olteni, însă peste 60% dintre apelurile făcute la 112 de locuitorii judeţului au fost false. 

Potrivit statisticilor lunii ianuarie postate pe site-ul 112.ro, 12.606 de olteni (n.red. – 60,61%) au sunat la 112 fără a avea însă vreo urgenţă, iar 8.194 de apeluri (n.red. – 39,39%) primite de operatorii centrului unic pentru apeluri de urgenţă din Olt au fost reale. În urma apelurilor recepţionate, cele mai multe intervenţii le-au avut echipajele de cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Autosanitarele Ambulanţei Olt s-au deplasat la 5.659 de intervenţii, reprezentanţii acestei instituţii fiind urmaţi de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt care au acţionat în urma a 1.621 de apeluri primite prin 112. Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt s-au deplasat, de asemenea, la alte 1.294 de intervenţii în urma apelurilor recepţionate prin apelul unic de urgenţă. Luna trecută, angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au avut cele mai puţine solicitări la intervenţii primite prin 112, respectiv 376. În ceea ce priveşte situaţia la nivel naţional, aproximativ 2 milioane de români au sunat la 112, însă, la fel ca şi la nivelul judeţului nostru, mai mult de jumătate dintre apelurile recepţionate au fost false. Într-un clasament pe judeţe, Oltul s-ar situa undeva la jumătate cu cele 20.800 apeluri la 112, prima poziţie fiind ocupată de municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, cu peste 153.000 apeluri, iar ultima de judeţul Covasna, cu aproximativ 11.600 apeluri. Reamintim că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…