Treceți la conținutul principal

Peste 400 de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri în cinci zile

Poliţiştii olteni au acţionat, săptămână trecută, pe drumurile publice care tranzitează judeţul, peste 400 de amenzi fiind aplicate în cinci zile şoferilor şi altor participanţi la trafic care au încălcat regulile de circulaţie. 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Olt au fost prezenţi în punctele cu risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere din judeţ şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic. Acțiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, iar în primele cinci zile ale săptămânii trecute polițiștii rutieri au aplicat nu mai puţin de 419 sancțiuni contravenţionale, au reținut 61 de permise auto în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au constatat cinci infracțiuni la regimul circulației. Polițiștii au continuat continua acțiunile desfăşurate în trafic şi în week-end. În cursul zilei de sâmbătă, zece autospeciale echipate cu radar și 24 de polițiști rutieri au fost prezenți pe drumurile publice din județul Olt, pentru a diminua consecinţele nerespectării regulilor de circulație, prin identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză. Pentru a diminua numărul de accidente de circulaţie grave petrecute pe raza judeţului, polițiștii olteni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. „În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, şoferii și pietonii sunt sfătuiți să manifeste prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie. Vă recomandăm să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Nu consumați alcool şi nu conduceți dacă sunteți obosiţi! Folositi dispozitivul de tip «hands-free» atunci când vorbiți la telefon. De asemenea, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…