Treceți la conținutul principal

Numărul cazurilor de gripă în Olt a ajuns la 75

Evoluţia infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) în sezonul 2016-2017 în intervalul 6-12 februarie a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat. Potrivit datelor oficiale, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire locală în Olt şi Bucureşti, şi cazuri sporadice în unele judeţe. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 89.669, cu 1,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (91244) şi cu 7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (96.424). În săptămâna 6-12 februarie s-au înregistrat la nivel naţional 142 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 319 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2016; totodată, au fost înregistrate 20 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 23 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu 5 mai multe faţă de săptămâna precedentă. Potrivit informaţiilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, Oltul se află în continuare pe locul trei în ţară ca număr de cazuri de gripă înregistrate -75, pe primul loc fiind Bucureştiul, cu 169 de cazuri, şi Iaşiul, cu 87 de cazuri. La nivel naţional au fost înregistrate 4 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care două cu tipul A, subtip H3 şi două cu virus gripal tip A, nesubtipat. Din cele două cu A (H3), unul a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 24, din care 20 cu tipul A, subtip H3, 1 cu A(H1) şi 3 cu tipul A, nesubtipat. Distribuţia deceselor pe grupe de vârstă: 1 la 0-1 an, 2 la 15-49 ani, 2 la 50-64 ani şi 19la ≥65 ani. Pe sexe, distribuţia deceselor este de un caz feminin şi 9 masculin; de asemenea, 22 persoane decedate (92%) au avut condiţii medicale pre-existente. Niciuna din persoanele decedate nu fusese vaccinată antigripal, se precizează în comunicatul oficial al CNSCBT.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…