Treceți la conținutul principal

Mamă şi fiu, găsiţi morţi după ce s-au intoxicat cu gaz

Două persoane, mamă şi fiu, au fost găsite fără suflare, sâmbătă seara, în jurul orei 18:00, într-una din încăperile locuinţei lor din comuna Sprâncenata. Din primele cercetări, s-a stabilit că cei doi au murit intoxicaţi din cauza unor scăpări de gaze de la o butelie de aragaz. 

Tragedia a fost descoperită de un vecin de-al celor două persoane, care nu îi mai văzuse prin gospodărie de câteva ore. Sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, la faţa locului s-au deplasat în cel mai scurt timp cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, dar şi o echipă operativă a Poliţiei Olt. Din păcate, pentru cei doi salvatorii nu au mai putut face nimic. „Este vorba de două persoane, mamă şi fiu, în vârstă de 76, respectiv 54 de ani, care au fost găsite decedate. Colegii mei de pe echipaj au constatat că cei doi erau morţi de câteva ore şi nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare, fiind declarat decesul acestora. Cauza cea mai probabilă a morţii lor este intoxicaţia cu gaz de butelie”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că mama şi fiul au fost găsiţi decedaţi în camera de lângă bucătăria locuinţei unde se afla o butelie de aragaz care avea montat un furtun din plastic pentru alimentarea unui arzător artizanal, cu ajutorul căruia încăperea era încălzită. Potrivit oamenilor legii, în cameră se simţea miros de gaz şi cel mai probabil cele două persoane au murit intoxicate. „Cadavrele nu prezentau urme de violenţă, nefiind suspiciuni de omor. Victimele tragediei au fost transportate la morgă, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului acestora”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…