Treceți la conținutul principal

Judecătorul Biolan, eliberat din funcţie prin decret prezidenţial

Klaus Iohannis, preşedintele României, a semnat zilele trecute decretul privind eliberarea din funcţie a judecătorului Gheorghe Biolan de la Tribunalul Olt. Magistratul a ieşit la pensie, cererea de pensionare fiind formulată de acesta undeva la sfârşitul anului 2016. 

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au avizat în şedinţa de plen din data de 12 ianuarie 2017 propunerea judecătorului Gheorghe Biolan, aceasta fiind ulterior înaintată către preşedintele Iohannis. Decretul prezidenţial privind eliberarea sa din funcţie, prin pensionare, a fost semnat de preşedintele României la sfârşitul săptămânii trecute şi a fost publicat în Monitorul Oficial, magistratul Biolan fiind pensionar cu acte în regulă. Potrivit unei hotărâri postată pe site-ul CSM, judecătorul Gheorghe Biolan, în vârstă de 64 de ani, are o vechime în magistratură de aproximativ 33 de ani, timp de peste 22 de ani acesta îndeplinind funcţia de judecător. De asemenea, pentru aproximativ nouă ani Biolan a ocupat funcţia de jurist/jurisconsult, iar pentru un an a fost pe funcţia de consilier juridic. De-a lungul acestor ani, magistratul a activat atât în cadrul Tribunalului Olt, cât şi la Judecătoria Slatina. Ultima dată, acesta era judecător în cadrul Secţiei Penale a Tribunalului Olt şi îndeplinea şi atribuţiunile purtătorului de cuvânt al instanţei de judecată. Totodată, înainte de a fi în magistratură, Gheorghe Biolan a lucrat şi în administraţie publică, acesta îndeplinind funcţiile de şef oficiu legislaţia muncii şi retribuţie şi inspector de specialitate juridică, pentru o perioadă de peste patru ani. Tot săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a semnat şi decretele de numire în funcţia de judecător sau procuror a zeci de candidați care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 1 iulie – 3 noiembrie 2016. Printre aceştia, au fost numiţi în funcţia de judecător Bogdan Lucian Cornea şi Andreea Mariana Sima la Judecătoria Balş, iar în funcţia de procuror Şerban Ştefan Codrescu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…