Treceți la conținutul principal

Hala unei societăţi de mase plastice din Slatina, distrusă în urma unui incendiu puternic

UPDATE: Intervenția celor peste 50 de pompieri care au acţionat la faţa locului a durat aproximativ cinci ore, în jurul orei 18:00 fiind lichidate ultimele focare ale incendiului. 

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la materialele combustibile depozitate într-o hală de aproximativ 2.000 de metri pătrați. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de lipsa surselor de apă din zona respectivă, pentru alimentarea autospecialelor executându-se transport de apă de la un operator de pe platforma industrială a Slatinei. Pe timpul operațiunilor de stingere mai multe recipinte sub presiunea au explodat”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu. Acțiunile de intervenție au fost coordonate de locotenent colonel Adrian Tănase, inspector şef al ISU Olt, care s-a deplasat la locul solicitării împreună cu Grupa Operativă a inspectoratului. Potrivit reprezentanţilor ISU, cauza probabilă a izbucnirii focului este, cel mai probabil, o explozie urmată de incendiu. „Din cauza acumulărilor de gaze de la recipientele de produse cosmetice aflate sub presiune şi a unor scântei produse la unul dintre utilajele cu care se lucra, în hală a avut loc o explozie, aceasta fiind urmată de incendiu”, a adăugat purtătorul de cuvânt al pompierilor din judeţ.

Ştirea iniţială: Hala unei societăţi de mase plastice de pe strada Milcov din municipiul Slatina, situată în zona fostului abator, a fost cuprinsă luni după-amiaza, în jurul orei 13:30, de flăcări. Pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina au fost solicitaţi să intervină la faţa locului, focul generând în zonă o degajare mare de fum. La faţa locului s-au deplasat nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă, şase ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt – Slatina, Balş, Scorniceşti şi trei ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă Rivergate şi TMK Artrom. „Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hala unei societăţi de pe strada Milcov. Au ars mase plastice şi recipiente de produse cosmetice sub presiune, suprafaţa totală a halei fiind de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Incendiul a fost localizat, iar pompierii acţionează (n.red. – luni, în jurul orei 16:30) în continuare pentru a-l lichida, mai sunt câteva focare”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Specialiştii ISU, împreună cu o echipă operativă a Poliţiei Olt, au deschis o anchetă, cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind în curs de stabilire.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…