Treceți la conținutul principal

Diplome de onoare pentru pompierii remarcaţi în misiuni

Moment emoţionant miercuri în timpul bilanţului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Cinci pompieri care s-au remarcat pe timpul misiunilor de salvare, dar şi în afara serviciului, au fost premiaţi şi felicitaţi de conducerea inspectoratului.

Locotenent colonelul Adrian Tănase, inspectorul şef al ISU, le-a înmânat acestora diplome de onoare în prezenţa oficialului venit de la IGSU din Bucureşti, dar şi a autorităţilor. Pompierii care s-au făcut remarcaţi la sfârşitul anului şi în ianuarie 2017 au fost subofiţerii Flavian Rău, Marian Vioreanu, George Enache, Cristian Pavel şi Corneliu Gudac de la subunităţile din Caracal, Slatina şi Vişina. Plutonierul adjutant Flavian Rău din cadrul Detaşamentului Caracal a fost premiat pentru spiritul civic de care a dat dovadă în data de 26 decembrie 2016 când, aflat în afara serviciului, a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetățean din satul Valea Soarelui, comuna Redea. Recompensaţi cu diplome au mai fost plutonierii majori Marian Vioreanu şi George Enache din cadrul Detașamentului Slatina pentru profesionalismul de care au dat dovadă pe timpul misiunilor executate în sprijinul populației din județele Călărași și Constanța, în perioada 6 – 13 ianuarie 2017, precum şi plutonieri majori Cristian Pavel, șef gardă intervenție stingere în cadrul Gărzii Vișina, și Corneliu Gudac, din cadrul aceleiași subunități, pentru modul profesionist în care au acționat pe 7 ianuarie, la o misiune de salvare a unei femei căzute într-o fântână din comuna Vădastra. De asemenea, a fost acordată o diplomă de onoare în semn de mulțumire pentru întreaga activitate plutonierului adjutant șef în rezervă Victor Anghel, până de curând comandant de echipaj în cadrul Stației de Pompieri Scornicești. Pompierul a trecut în rezervă, cu drept la pensie, în luna ianuarie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…