Treceți la conținutul principal

Deţinătorii halei mistuită de flăcări, amendaţi de pompieri

Administratorii halei de pe strada Milcov din municipiul Slatina, distrusă în urma incendiului de proporţii de săptămâna trecută, au fost amendaţi de pompierii olteni pentru neregulile din domeniul securităţii la incendiu constatate. 

La o zi după incendiu, specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au efectuat verificări la hala ce aparţine societăţii Eco Zone Protect Solutions A&D, care are ca obiectiv de activitate colectare, tratare şi eliminare deşeuri periculoase şi nepericuloase, şi au constatat că obiectivul nu deț¬ine autorizație de securitate la incendi¬u. „Conform legislați¬ei în vigoare, până la 30 iunie 2017, ră¬spunderea pentru fun-cționarea construcți¬ilor și amenajărilor care nu dețin autor¬izație de securitate la incendiu revine în exclusivitate ben¬eficiarilor investiț¬iilor. În data de 14 februarie 2017, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au executat un control la obiec¬tivul de pe strada Milcov din Slatina, iar pentru neregulile din domeniul securită¬ții la incendiu au aplicat două sancțiuni contravenționale, în cuantum de 11.000 lei”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor din judeţ. Reamintim că în urma incendiului izbucnit în urmă cu o săptămână la hala societăţii slătinene, au ars peste 40 de tone de mase plastice (n.red. – ambalaje de produse cosmetice din plastic, bidoane de plastic, deşeuri de ambalaje din plastic, plexiglas, etc.), 0,5 tone tuburi de spray, două tone de carton, paleţi de lemn şi un motostivuitor. De asemenea, s-au degradat pereţii întregii construcţii, care avea o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, mai multe echipamente pentru prelucrarea maselor plastice, iar tavanul halei, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, s-a prăbuşit. Nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă ale ISU din Slatina, Balş şi Scorniceşti, dar şi ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă Centrul Rivergate şi TMK Artrom au acţionat pentru a stinge focul. Abia după şapte ore pompierii au reuşit să lichideze incendiul, misiunea acestora fiind îngreunată de lipsa hidranţilor din zonă. Pentru alimentarea autospecialelor, salvatorii au fost nevoiţi să facă de mai multe ori transport de apă de la un operator de pe platforma industrială a Slatinei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…