Treceți la conținutul principal

Demersuri pentru reabilitarea variantei ocolitoare a Slatinei

Primăria Slatina intenţionează să reabiliteze varianta ocolitoare a Slatinei prin modernizarea infrastructurii rutiere pe străzile Piteşti, Oituz şi bulevardul Constantin Brâncoveanu. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Proiectul privind aprobare documentaţie avizare lucrări de intervenţie inclusiv indicatori tehnico-economici pentru investiţia "Reabilitare variantă ocolitoare prin modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, judeţul Olt (B-dul. Sfântul Constantin Brâncoveanu, strada Piteşti, strada Oituz), va fi supus aprobării în următoarea şedinţă a Consiliului Local. Potrivit documentului postat pe site-ul Primăriei Slatina, valoarea totală a investiţiei este de 47.744,719 mii lei, iar durata de realizare ar fi de 18 luni. “Scopul acestei modernizări este stoparea fenomenului de degradare al sistemului rutier, creşterea calităţii peisajului, creşterea gradului de confort al populaţiei, înlăturarea aspectului neîngrijit si neunitar al străzilor ce deservesc spaţiile urbane şi nu în ultimul rând îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu. Realizarea investiţiei conduce la: sporirea confortului; impact pozitiv asupra sănătăţii populaţiei şi calităţii vieţii; impact pozitiv asupra mediului prin diminuarea pierderilor de apă; ridicarea nivelului de trai al populaţiei; facilităţi pentru dezvoltarea zonei; economii din scăderea costului de exploatare; economii din scăderea timpului de parcurs. Intenţionăm ca această investiţie să se realizeze cu fonduri alocate din bugetul local”, se precizează în expunerea de motive. Referatul de specialitate menţionează că documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie prezintă trei scenarii, iar în urma analizării alternativelor s-a ales scenariul nr. 2, ca fiind varianta optimă pentru lucrare. “Pentru sistemul rutier în cadrul acestui scenariu cele 3 străzi se vor moderniza prin realizarea unei structuri rutiere noi cu îmbrăcăminte asfaltică • 4 cm strat de uzură din mixtură asfaltică tip MAS16 • 6 cm strat de legatură din binder de criblură tip BAD20 • 8 cm strat de bază din anrobate bituminoase cu cribluri tip AB31.5 • 20 cm strat din agregate naturale stabilizate cu ciment • 50 cm strat de fundaţie din balast • 7 cm strat de formă din nisip Pe B-dul Sf.C.Brancoveanu şi străzile Oituz şi Piteşti se realizează un sistem rutier nou care să asigure o capacitate portantă şi o suprafaţă de rulare corespunzătoare, respectiv realizarea unor trotuare noi care să asigure circulaţia în siguranţa şi confort al pietonilor. Se va crea un sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale funcţional, prin guri de scurgere, care se vor decolmata şi ridica la cotă, după caz, cât şi prin amplasarea de guri de scurgere noi cu asigurarea scurgeri în reţeaua de canalizare pluvială. De asemenea se va asigura scurgerea eficientă a apelor pluviale, prin realizarea unui sistem nou de captare şi evacuare a apelor, acolo unde acesta nu există”, se precizează în referat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…