Treceți la conținutul principal

Demersuri pentru reabilitarea variantei ocolitoare a Slatinei

Primăria Slatina intenţionează să reabiliteze varianta ocolitoare a Slatinei prin modernizarea infrastructurii rutiere pe străzile Piteşti, Oituz şi bulevardul Constantin Brâncoveanu. (SURSA: evenimentdeolt.ro)

Proiectul privind aprobare documentaţie avizare lucrări de intervenţie inclusiv indicatori tehnico-economici pentru investiţia "Reabilitare variantă ocolitoare prin modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, judeţul Olt (B-dul. Sfântul Constantin Brâncoveanu, strada Piteşti, strada Oituz), va fi supus aprobării în următoarea şedinţă a Consiliului Local. Potrivit documentului postat pe site-ul Primăriei Slatina, valoarea totală a investiţiei este de 47.744,719 mii lei, iar durata de realizare ar fi de 18 luni. “Scopul acestei modernizări este stoparea fenomenului de degradare al sistemului rutier, creşterea calităţii peisajului, creşterea gradului de confort al populaţiei, înlăturarea aspectului neîngrijit si neunitar al străzilor ce deservesc spaţiile urbane şi nu în ultimul rând îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu. Realizarea investiţiei conduce la: sporirea confortului; impact pozitiv asupra sănătăţii populaţiei şi calităţii vieţii; impact pozitiv asupra mediului prin diminuarea pierderilor de apă; ridicarea nivelului de trai al populaţiei; facilităţi pentru dezvoltarea zonei; economii din scăderea costului de exploatare; economii din scăderea timpului de parcurs. Intenţionăm ca această investiţie să se realizeze cu fonduri alocate din bugetul local”, se precizează în expunerea de motive. Referatul de specialitate menţionează că documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie prezintă trei scenarii, iar în urma analizării alternativelor s-a ales scenariul nr. 2, ca fiind varianta optimă pentru lucrare. “Pentru sistemul rutier în cadrul acestui scenariu cele 3 străzi se vor moderniza prin realizarea unei structuri rutiere noi cu îmbrăcăminte asfaltică • 4 cm strat de uzură din mixtură asfaltică tip MAS16 • 6 cm strat de legatură din binder de criblură tip BAD20 • 8 cm strat de bază din anrobate bituminoase cu cribluri tip AB31.5 • 20 cm strat din agregate naturale stabilizate cu ciment • 50 cm strat de fundaţie din balast • 7 cm strat de formă din nisip Pe B-dul Sf.C.Brancoveanu şi străzile Oituz şi Piteşti se realizează un sistem rutier nou care să asigure o capacitate portantă şi o suprafaţă de rulare corespunzătoare, respectiv realizarea unor trotuare noi care să asigure circulaţia în siguranţa şi confort al pietonilor. Se va crea un sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale funcţional, prin guri de scurgere, care se vor decolmata şi ridica la cotă, după caz, cât şi prin amplasarea de guri de scurgere noi cu asigurarea scurgeri în reţeaua de canalizare pluvială. De asemenea se va asigura scurgerea eficientă a apelor pluviale, prin realizarea unui sistem nou de captare şi evacuare a apelor, acolo unde acesta nu există”, se precizează în referat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…