Treceți la conținutul principal

Ucigaşul tinerei din Scorniceşti, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au trimis în judecată pe Bogdan Ionuţ Frâncu, bărbatul de 37 de ani, din Piteşti, care la sfârşitul anului trecut şi-a ucis cu sânge rece fosta iubită, Cristina Marin, o tânără din Scorniceşti. 

Piteşteanul se află acum încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după ce până la începutul acestui an a fost în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. La sfârşitul lunii ianuarie, magistraţii Tribunalului Olt au menţinut măsura arestului preventiv dispusă faţă de autorul crimei. Potrivit reprezentanţilor instanţei de judecată, dosarul în care inculpatul Bogdan Ionuţ Frâncu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat este, în prezent, în procedura de Cameră Preliminară, primul termen de judecată al procesului fiind stabilit pentru data de 23 februarie, ora 09:00. Reamintim că înfiorătoarea crimă a cărei victimă a fost Cristina Marin, o tânără de 30 de ani, din oraşul Scorniceşti, a avut loc în după-amiaza zilei de 11 decembrie 2016. Potrivit anchetatorilor, Bogdan Ionuţ Frâncu a comis fapta pe raza oraşului Scorniceşti, apoi a abandonat-o pe fosta sa iubită într-o pădure din comuna Optaşi Măgura. Rudele Cristinei Marin au fost cele care au alertat Poliţia după ce criminalul le-ar fi trimis imagini cu trupul tinerei într-o baltă de sânge, cu un cuţit înfipt în piept. La scurt timp după săvârşirea oribilei crime, asasinul a fost prins de oamenii legii într-un hotel din Piteşti, maşina sa, în care anchetatorii au găsit şi cuţitul cu care acesta a ucis-o pe Cristina, fiind găsită în parcare. Autorul şi-a recunoscut fapta şi le-a indicat poliţiştilor locul în care a lăsat trupul fără viaţă al fostei sale prietene. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului Olt, aceştia stabilind că Bogdan Ionuţ Frâncu şi-a premeditat fapta. Potrivit anchetatorilor, cei doi iubiţi s-ar fi despărţit pe 30 noiembrie 2016, iar din acea zi şi până când a ucis-o, piteşteanul i-ar fi trimis victimei nu mai puţin de 50 de mesaje de ameninţare, însă Cristina nu a făcut nicio plângere împotriva bărbatului. Apropiaţii tinerii au spus că aceasta încerca de mai multă vreme să pună capăt relaţiei, dar Bogdan refuza să accepte acest lucru. „În fapt, s-a reţinut că în după amiaza zilei de 11 decembrie 2016, inculpatul (n.red. – Bogdan Ionuţ Frâncu), în timp ce se afla împreună cu victima (n.red. – Cristina Marin, fosta lui iubită) în autoturismul proprietate personală şi care era staţionat pe raza oraşului Scorniceşti, sat Bălţaţi, judeţul Olt, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit în zona inimii, care au generat decesul. În sarcina inculpatului s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de omor calificat, agravanta fiind determinată de reţinerea faptei cu premeditare şi, respectiv prin cruzimi, raportat la folosirea unui cuţit, corp delict, precum şi la aplicarea, cu ferocitate, a unui număr mare de lovituri”, preciza un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…