Treceți la conținutul principal

Condamnat pentru tentativă de omor

3 ani şi 3 luni de închisoare a primit Ionuţ Robert Voinea, tânărul din municipiul Caracal care, la începutul lunii aprilie 2016, l-a înjunghiat cu un cuţit pe Constantin Cornel Căldăraru, din aceeaşi localitate, în curtea Şcolii nr. 7. Magistraţii Tribunalului Olt l-au găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, însă decizia nu este una definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Inculpatul Ionuţ Robert Voinea, aflat în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Craiova, a aflat marţi sentinţa dată de instanţa de judecată, pe lângă condamnarea de 3 ani şi 3 luni închisoare, acesta primind şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Totodată, judecătorii olteni au menţinut măsura arestării preventive luată faţă de inculpat şi au dedus din pedeapsă timpul arestului preventiv începând cu data de 11 aprilie 2016. Tribunalul Olt l-a obligat pe inculpatul Voinea şi la plata unor cheltuieli de spitalizare, tânărul pe care l-a înjunghiat în abdomen fiind internat în Spitalul Municipal Caracal, după comiterea faptei, dar şi a unor daune morale şi materiale părţii vătămate. „Admite acţiunea civilă promovată de partea civilă Spitalul Municipal Caracal şi obligă inculpatul Voinea Ionuţ Robert la plata sumei de 3103,65 lei, în condiţiile reţinerii culpei acestuia în proporţie de 75%, sumă ce reprezintă cheltuieli de spitalizare şi care se va reactualiza la data plăţii efective. În acelaşi temei admite în parte acţiunea civilă promovată de către partea civilă Căldăraru Constantin Cornel şi obligă inculpatul la plata sumei de 9.150 lei, cu titlu de daune materiale şi la plata sumei 7.500 lei reprezentând daune morale, în condiţiile reţinerii culpei inculpatului în proporţie de 75%”, se arată în soluţia instanţei. Decizia magistraţilor olteni nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunţare. Reamintim că fapta de care este acuzat Ionuţ Robert Voinea a avut loc în seara zilei de 7 aprilie 2016, în curtea Şcolii nr. 7 din Caracal, iar ulterior a vrut să se sustragă urmăririi penale, deşi acesta îi anunţase pe procurori că se va prezenta în faţa lor pentru a fi audiat. „În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 07.04.2016, în curtea Şcolii Nr. 7, din municipiul Caracal, a avut loc o altercaţie între inculpatul V.I.R., în vârstă de 19 ani, şi victima C.C.C., în vârstă de 26 ani, ambii din Caracal, acesta din urmă fiind înjunghiat în zona abdominală, fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru a căror vindecare sunt necesare 35-40 de zile de îngrijiri medicale. În prezent, victima este internată în Spitalul Municipal Caracal, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de necesitate. inculpatul V.I.R., după săvârşirea faptei, deşi a fost căutat în mai multe rânduri în vederea audierii şi, cu toate că, a anunţat organele de urmărire penală că urmează a se prezenta în vederea audierii, nu a făcut acest lucru, sustrăgându-se de la urmărirea penală”, preciza un comunicat remis atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…