Treceți la conținutul principal

Caravana „Poftă de Carte” poposeşte în grădiniţele din Olt

Asociaţia OvidiuRo desfăşoară, săptămâna aceasta, caravana „Poftă de Carte” în grădiniţele din Olt. Reprezentanţii asociaţiei vor fi prezenţi în patru grădiniţe din comunităţi sărace ale judeţului, proiectul implicând sesiuni de citit interactiv rentru preşcolari şi părinţii acestora. 

Potrivit organizatorilor, scopul caravanei „Poftă de Carte” este acela de a crește nivelul de conștientizare a importanței cititului interactiv, ,,cu glas tare”, dar şi a necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru copii. „Proiectul își propune să încurajeze prezența la grădiniță a copiilor defavorizați și să informeze părinții și echipele locale cu privire la Legea «Fiecare Copil în Grădiniță», prin care familiile cu venit mai mic de 284 de lei/membru de familie pot primi lunar un tichet social pentru grădiniță în valoare de 50 de lei dacă își aduc zilnic la grădiniță copilul”, a precizat Larisa Dumitru, manager comunicare în cadrul Asociaţiei OvidiuRo. În aceste zile, reprezentanţii asociaţiei vor fi prezenţi în grădiniţele din satele oltene Grădinari – 28 februarie, de la ora 09:00, Izvoarele şi Ipoteşti – 1 martie, începând cu ora 09:00, respectiv 12:30, şi Piatra – 2 martie, cu începere de la ora 09:00. „La grădiniță vom susține sesiuni de citit interactiv pentru copii și părinți, invitați și ei la grădiniță, le vom oferi celor mici câte o carte pentru acasă, vor avea loc activități de încurajare a unei alimentații sănătoase și, de asemenea, vor fi organizate discuții cu părinții și cu echipele locale legat de implementarea Legii 248/2015 (n.red. – legea privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate)”, a adăugat Larisa Dumitru. Prin aceste activităţi, organizatorii îşi doresc încurajarea accesului la educaţie preşcolară al tuturor copiilor din judeţul Olt, care au astfel o şansă la un start corect la școală și în viață.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…