Treceți la conținutul principal

Caravana „Poftă de Carte” poposeşte în grădiniţele din Olt

Asociaţia OvidiuRo desfăşoară, săptămâna aceasta, caravana „Poftă de Carte” în grădiniţele din Olt. Reprezentanţii asociaţiei vor fi prezenţi în patru grădiniţe din comunităţi sărace ale judeţului, proiectul implicând sesiuni de citit interactiv rentru preşcolari şi părinţii acestora. 

Potrivit organizatorilor, scopul caravanei „Poftă de Carte” este acela de a crește nivelul de conștientizare a importanței cititului interactiv, ,,cu glas tare”, dar şi a necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru copii. „Proiectul își propune să încurajeze prezența la grădiniță a copiilor defavorizați și să informeze părinții și echipele locale cu privire la Legea «Fiecare Copil în Grădiniță», prin care familiile cu venit mai mic de 284 de lei/membru de familie pot primi lunar un tichet social pentru grădiniță în valoare de 50 de lei dacă își aduc zilnic la grădiniță copilul”, a precizat Larisa Dumitru, manager comunicare în cadrul Asociaţiei OvidiuRo. În aceste zile, reprezentanţii asociaţiei vor fi prezenţi în grădiniţele din satele oltene Grădinari – 28 februarie, de la ora 09:00, Izvoarele şi Ipoteşti – 1 martie, începând cu ora 09:00, respectiv 12:30, şi Piatra – 2 martie, cu începere de la ora 09:00. „La grădiniță vom susține sesiuni de citit interactiv pentru copii și părinți, invitați și ei la grădiniță, le vom oferi celor mici câte o carte pentru acasă, vor avea loc activități de încurajare a unei alimentații sănătoase și, de asemenea, vor fi organizate discuții cu părinții și cu echipele locale legat de implementarea Legii 248/2015 (n.red. – legea privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate)”, a adăugat Larisa Dumitru. Prin aceste activităţi, organizatorii îşi doresc încurajarea accesului la educaţie preşcolară al tuturor copiilor din judeţul Olt, care au astfel o şansă la un start corect la școală și în viață.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…