Treceți la conținutul principal

Bonuri de ordine până la finalul lunii mai la înmatriculări

De la 1 martie, programările la înmatriculări auto se pot face şi online 

Odată cu eliminarea timbrului de mediu, care se plătea pentru înmatricularea autoturismelor, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt a fost luat cu asalt de cetăţeni. 

De la începutul lunii februarie, serviciul din subordinea Prefecturii Olt funcţionează doar pe bază de bon de ordine şi mii de persoane s-au înghesuit pentru a le fi eliberate bonuri prin sistem electronic. Numai în privinţa programărilor la înmatriculări auto pe bonuri de ordine acestea au ajuns până la sfârşitul lunii mai. Însă, această situaţie s-a creat deoarece mulţi cetăţeni nu au înţeles că de la 1 martie va fi implementat şi un sistem online de programare la înmatriculări auto. Pentru că va exista posibilitatea de a se programa şi pe site, este posibil ca cei interesaţi de acest serviciu să-şi facă programare şi online pe site-ul Prefecturii Olt, atât pe pagina principală, cât şi la secţiunea SPCRPCIV Olt. De aceea, pentru moment, s-a renunţat la eliberarea de bonuri de ordine pentru înmatriculări. „Nu există probleme legate de sistemul electronic de eliberare a bonurilor de ordine eliberate cetăţenilor pentru înmatriculările auto. Ideea este că, începând cu data de 1 martie, aceştia pot folosi şi sistemul online, iar cu această dată, chiar din 1 martie, se pot programa şi pot veni să înmatriculeze. Prin sistemul de bonuri cetăţenii au luat bonuri câte au vrut, iar cifra este cu totul artificială. Însă, odată cu intrarea sistemului online, aceleaşi persoane vor intra pe site şi vor mai face încă o programare, ca să zic aşa, pentru că eu nu am controlul ăsta. Omul vine şi vrea bon, dar ne încurcă pe noi. Avem o situaţie de genul – 2.000 de maşini în aşteptare, când de fapt sunt 1.000, sunt cetăţeni care au luat câte două bonuri, ieri (n.red. – marţi) am găsit unul cu patru bonuri. Asta este situaţia şi de asta am renunţat, să nu se mai ia bonuri şi să se programeze pe site-ul instituţiei, pentru că începând cu data de 1 martie intră în aplicare. Noi putem să ne ducem până în septembrie cu ei, dar bonurile acelea sunt artificiale, încă odată o spun”, a precizat Florin Hoară, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Olt. Potrivit aceleiaşi surse, până acum s-au făcut programări pe bază de bonuri de ordine până în mai, iar restul ar trebui să se facă doar online. „Până în prezent s-au făcut programări până la sfârşitul lunii mai, iar restul de programări se fac numai online. O să avem situaţia în care o să scadă la sfârşitul lunii mai şi o să crească celelalte. O să ne întâlnim undeva pe la mijloc, adică cetăţenii care şi-au luat bonurile o să se programeze şi online, iar noi să ne aşteptăm la 5.000 de maşini şi ele de fapt sunt 2.000. Cetăţenii nu au înţeles despre ce este vorba, au luat bonuri, nu s-au făcut personalizări, iar situaţia este un pic dificilă”, a adăugat Hoară. Deşi sistemul online prin care se pot face programări pentru înmatriculări auto ar trebui pus în aplicare începând cu data de 1 martie, conform spuselor şefului SPCRPCIV Olt acesta ar putea fi implementat cu două zile mai devreme, respectiv de luni, 27 februarie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…