Treceți la conținutul principal

Bonuri de ordine până la finalul lunii mai la înmatriculări

De la 1 martie, programările la înmatriculări auto se pot face şi online 

Odată cu eliminarea timbrului de mediu, care se plătea pentru înmatricularea autoturismelor, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt a fost luat cu asalt de cetăţeni. 

De la începutul lunii februarie, serviciul din subordinea Prefecturii Olt funcţionează doar pe bază de bon de ordine şi mii de persoane s-au înghesuit pentru a le fi eliberate bonuri prin sistem electronic. Numai în privinţa programărilor la înmatriculări auto pe bonuri de ordine acestea au ajuns până la sfârşitul lunii mai. Însă, această situaţie s-a creat deoarece mulţi cetăţeni nu au înţeles că de la 1 martie va fi implementat şi un sistem online de programare la înmatriculări auto. Pentru că va exista posibilitatea de a se programa şi pe site, este posibil ca cei interesaţi de acest serviciu să-şi facă programare şi online pe site-ul Prefecturii Olt, atât pe pagina principală, cât şi la secţiunea SPCRPCIV Olt. De aceea, pentru moment, s-a renunţat la eliberarea de bonuri de ordine pentru înmatriculări. „Nu există probleme legate de sistemul electronic de eliberare a bonurilor de ordine eliberate cetăţenilor pentru înmatriculările auto. Ideea este că, începând cu data de 1 martie, aceştia pot folosi şi sistemul online, iar cu această dată, chiar din 1 martie, se pot programa şi pot veni să înmatriculeze. Prin sistemul de bonuri cetăţenii au luat bonuri câte au vrut, iar cifra este cu totul artificială. Însă, odată cu intrarea sistemului online, aceleaşi persoane vor intra pe site şi vor mai face încă o programare, ca să zic aşa, pentru că eu nu am controlul ăsta. Omul vine şi vrea bon, dar ne încurcă pe noi. Avem o situaţie de genul – 2.000 de maşini în aşteptare, când de fapt sunt 1.000, sunt cetăţeni care au luat câte două bonuri, ieri (n.red. – marţi) am găsit unul cu patru bonuri. Asta este situaţia şi de asta am renunţat, să nu se mai ia bonuri şi să se programeze pe site-ul instituţiei, pentru că începând cu data de 1 martie intră în aplicare. Noi putem să ne ducem până în septembrie cu ei, dar bonurile acelea sunt artificiale, încă odată o spun”, a precizat Florin Hoară, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Olt. Potrivit aceleiaşi surse, până acum s-au făcut programări pe bază de bonuri de ordine până în mai, iar restul ar trebui să se facă doar online. „Până în prezent s-au făcut programări până la sfârşitul lunii mai, iar restul de programări se fac numai online. O să avem situaţia în care o să scadă la sfârşitul lunii mai şi o să crească celelalte. O să ne întâlnim undeva pe la mijloc, adică cetăţenii care şi-au luat bonurile o să se programeze şi online, iar noi să ne aşteptăm la 5.000 de maşini şi ele de fapt sunt 2.000. Cetăţenii nu au înţeles despre ce este vorba, au luat bonuri, nu s-au făcut personalizări, iar situaţia este un pic dificilă”, a adăugat Hoară. Deşi sistemul online prin care se pot face programări pentru înmatriculări auto ar trebui pus în aplicare începând cu data de 1 martie, conform spuselor şefului SPCRPCIV Olt acesta ar putea fi implementat cu două zile mai devreme, respectiv de luni, 27 februarie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…