Treceți la conținutul principal

Autocar cu 18 pasageri, răsturnat pe DN 64

18 persoane au trecut prin clipe de coşmar, miercuri dimineaţă, după ce autocarul în care se aflau, care circula din direcţia Caracal spre Slatina, a lovit un stâlp de pe marginea drumului şi s-a răsturnat pe câmp. Accidentul rutier s-a produs pe Drumul Naţional 64, la ieşirea din comuna Osica de Sus spre Brâncoveni. 

Mai multe echipaje cu cadre medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, două echipaje ale paramedicilor SMURD şi o autospecială de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt s-au deplasat la faţa locului. Iniţial a fost activat planul roşu de intervenţie, cel care a anunţat accidentul spunând că este vorba de 30 de răniţi. Însă, acesta a fost dezactivat în scurt timp, salvatorii constatând că doar două persoane dintre cele 18 aflate în autocar erau rănite şi au necesitat îngrijiri medicale. „În autocar se aflau 18 adulţi, iar doi dintre ei au ajuns la spital. Este vorba de un bărbat şi o femeie, iar ambii au suferit traumatisme cranio cerebrale şi au fost transportate la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, a precizat plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Accidentul de pe DN 64 s-a produs, cel mai probabil, din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil. Potrivit unor informaţii, şoferul ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, a lovit un stâlp şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Poliţiştii rutieri au ajuns la faţa locului şi, în urma cercetărilor, vor stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Şi jandarmii au fost prezenţi la accident, iar un echipaj al poliţiştilor rutieri a dirijat traficul în zonă pentru a nu fi închisă circulaţia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…