Treceți la conținutul principal

Autocar cu 18 pasageri, implicat în accident la Osica de Sus

Două persoane au ajuns la spital, iar alte 16 au fost asistate medical la faţa locului, după ce autocarul în care se aflau a părăsit Drumul Naţional 64, la ieşirea din comuna Osica de Sus spre Brâncoveni, şi a lovit un stâlp din beton. 

Accidentul rutier s-a produs miercuri dimineaţa, în jurul orei 06:00. Din datele poliţiştilor, şoferul autocarului Mercedes Benz, care circula din direcţia Caracal spre Slatina, nu a adaptat viteaza la condiţiile de drum şi a ajuns pe câmp. „Un bărbat de 58 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea autocarul pe DN 64, din direcţia Caracal spre Slatina, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, drumul fiind acoperit cu zăpadă, a derapat, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton”, a precizat agentul principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. În urma impactului, toate cele 18 persoane aflate în autocar, cu vârste între 22 şi 55 de ani, au primit îngrijiri medicale din partea salvatorilor care s-au deplasat la faţa locului, iar doi dintre pasageri au necesitat transportul la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. „Cinci echipaje medicale, două ale paramedicilor SMURD şi trei de la Serviciul de Ambulanță Olt, o autospecială complexă pentru intervenție şi descarcerare şi echipaje de polițişti şi jandarmi s-au deplasat în cel mai scurt la locul solicitării. Cei doi răniți, un bărbat şi o femeie, cu traumatisme cranio-cerebrale, au fost transportați la spitalul din Slatina”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit datelor Poliţiei Olt, cei doi pasageri ajunşi la spital sunt din judeţ, un tânăr de 26 ani, din comuna Grojdibodu, şi o tânără de 23 ani, din comuna Izbiceni. Şoferul autocarului a fost testat de poliţiştii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…