Treceți la conținutul principal

Arestaţi pentru tâlhărie calificată

Doi corăbieni sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată după ce, în urmă cu o săptămână, au sustras mai multe bunuri din incinta unei societăţi comerciale. Sergiu Baeram şi Ionuţ Marian Lăcătuş au fost prezentaţi marţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Corabia, iar în prezent sunt în Arestul Poliţiei Olt. 

Potrivit agentului principal Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cei doi bărbaţi au săvârşit fapta în data de 16 februarie. „Doi bărbaţi, de 39, respectiv 26 de ani, ambii din oraşul Corabia, au fost surprinşi de paznici pe 16 februarie 2017, în timp ce sustrăgeau din incinta unei societăţi comerciale, din localitate, componentele mai multor utilaje. În urma cercetărilor efectuate, luni, 20 februarie, s-a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, iar marţi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă”, a precizat agentul principal Dicu. Magistraţii Judecătoriei Corabia au admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, inculpaţii Sergiu Baeram şi Ionuţ Marian Lăcătuş fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile începând cu data de 21 februarie până pe 22 martie 2017, inclusiv. Decizia instanţei nu este una definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare. În prezent, cei doi corăbieni, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, sunt deţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…