Treceți la conținutul principal

Ansamblul „Doina Oltului”, în spectacol la Serbările Zăpezii din Vatra Dornei

În această perioadă, la Vatra Dornei, judeţul Suceava, se desfăşoară Serbările Zăpezii, iar printre invitaţii manifestărilor desfăşurate în staţiune se numără şi membrii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din municipiul Slatina. 

Întorşi dintr-un turneu de excepţie care a avut loc în luna decembrie în China, dansatorii ansamblului oltean, dar şi îndrăgiţi interpreţi de muzică populară de pe meleagurile Oltului, vor evolua duminică, 5 februarie, cu începere de la ora 16:30, în faţa publicului din Vatra Dornei. Ansamblul „Doina Oltului” este prezent la Serbările Zăpezii, care au loc atât în Târgul de Iarnă din Parcul Municipal, cât şi pe Pârtia Veveriţa, în urma invitaţiei venite din partea autorităţilor locale din Vatra Dornei. Potrivit rapsodului popular Ion Creţeanu, directorul ansamblului oltean, dansatorii vor evolua pe scenă cu un dans mixt, dansul fecioresc din zona Ardealului, dar şi cu căluşul, tradiţionalul dans bărbătesc din zona Olteniei. De asemenea, în faţa publicului spectator, vor susţine recitaluri cobzarul Ion Creţeanu şi solistele de muzică populară Maria Ghinea şi Neta Soare de la Ansamblul „Doina Oltului”. Spectacolul artiştilor din Slatina face parte din manifestarea „Duminicile noastre populare”, desfăşurată cu prilejul Serbărilor Zăpezii de la Vatra Dornei, serbări în cadrul cărora pe pista de sanie „Bucovina” din staţiunea suceveană are loc şi Campionatul Mondial de Sanie pe pistă naturală, organizat pentru prima dată în România.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…