Treceți la conținutul principal

Alţi doi olteni, morţi în urma complicaţiilor date de gripa sezonieră

Direcţia de Sănătate Publică Olt a raportat decesul altor doi olteni internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu gripă sezonieră. Numărul total al morţilor a ajuns la trei, fiind vorba de pacienţi cu vârsta de peste 65 de ani, care sufereau şi de alte afecţiuni. (SURSA: evenimentdeolt.ro) 

În ultima perioadă, în judeţul Olt au fost confirmate încă 4 cazuri cu gripă sezonieră (tip A subtip H3N2), au transmis reprezentanţii DSP Olt, fiind înregistrate alte două decese din cauza gripei. „Toate cazurile s-au prezentat la SJU Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv febră, debut brusc, dispnee, tuse, expectoraţie, cefalee, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În urma rezultatelor, cele 4 cazuri au fost confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti, cazurile având vârste cuprinse între 18-74 ani, şi la internare prezentând şi alţi factori de risc”, a precizat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al instituţiei oltene. Situaţia cumulativă a cazurilor de gripă în intervalul 1.10.2016 - 7.02.2017 arată un total de 62 de cazuri, din care 61 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, cu trei decese (persoane cu vârste peste 65 ani), şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B. În ceea ce priveşte virozele respiratorii şi penumoniile, în săptămâna precedentă s-au înregistrat 1.200 de cazuri, cu 94 internări - afecţiuni respiratorii, şi 535 de pneumonii, din care 98 de cazuri au avut nevoie de internare. Ponderea o deţine grupa de vârstă cuprinsă între 0-19 ani. „Frecvenţa îmbolnăvirilor prin ARI a înregistrat o tendinţă de creştere cu peste 20% faţă de media ultimelor 3 săptămâni”, au precizat reprezentanţii DSP Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…