Treceți la conținutul principal

Actori slătineni, pe scenă la Mediaş

Piesa de teatru „D’ale carnavalului” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Toma Enache, în care joacă şi câţiva actori din Slatina, s-a bucurat de un real succes pe meleagurile noastre, iar acum va fi pusă în scenă şi la Mediaş. 

Actorii slătineni Andreea Doinea, Valeru Ciurea şi Nicolaie Tony Dincă vor juca marţi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, în faţa publicului prezent la Sala Traube. Piesa de teatru „D’ale carnavalului” se va juca în premieră la Mediaş, iar din distribuţie, pe lângă actorii din Slatina, mai fac parte nume grele ale teatrului românesc: Constantin Bebe Cotimanis – Pampon, Victoria Cociaş – Miţa, Tomi Cristin – Nae Girimea, Liviu Cheloiu – Iordache, George Constantinescu – Crăcănel şi Sebastian Bălăşoiu – Catindatul. Rolurile interpretate de slătineni vor fi Didina – Andreea Doinea, Ipistatul – Valeru Ciurea şi Chelnerul – Nicolaie Tony Dincă. Ilustraţia muzicală este asigurată de Patricia Prundea, editarea video de Cristian Săndulescu, scenografia de Maria Nicolae, director al acestui proiect fiind George Smarandache, directorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina. „«D’ale carnavalului» este un spectacol care propune publicului, o îmbinare armonioasă a textului clasic al lui Caragiale cu balul mascat din zilele noastre”, este pe scurt prezentarea piesei de teatru care se va juca la Sala Traube din Mediaş, evnimentul fiind organizat de societatea Art Stigma, cu sprijinul Primăriei municipiului Mediaş. Potrivit site-ului cultura.primariamedias.ro, secţiunea Evenimente, biletele pentru spectacolul de marţi se pot procura de la casieria Sălii Traube, iar preţul unui bilet este de 50 lei, respectiv 40 lei la balcon. Elevii beneficiază de o reducere de 50% la balcon.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…